Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ένα cd γεμάτο μυστικά...


Εine CD voller Geheimnisse
(Ένα CD γεμάτο μυστικά)

Με τον τίτλο «Ένα CD γεμάτο μυστικά», η εφημερίδα «SUEDDEUTSCHE ZEITUNG» της Γερμανίας αφιερώνει δύο σελίδες στο μυστικό CD, το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτουν η zougla.gr και η εφημερίδα το VETO, με τις συνομιλίες του Mr. SIEMENS, Μιχάλη Χριστοφοράκου, με τους δικηγόρους του, την περίοδο που κρυβόταν σε προάστιο του Μονάχου, έχοντας ήδη διαφύγει από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Η ωρολογιακή βόμβα

«Αυτό το CD είναι σαν μία ωρολογιακή βόμβα, της οποίας το ρυθμικό τικ-τακ ακούγεται και το οποίο εμπεριέχει ''καυτές'' λεπτομέρειες μιας ολόκληρης δεκαετίας και αυτό δεν είναι υπερβολή, αφού οι Αρχές του Μονάχου κατέληξαν πως υπήρχαν συμφωνίες μεταξύ της SIEMENS και των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα». Η γερμανική εφημερίδα, παράλληλα, πληροφορεί ότι το περιεχόμενο του CD είναι απολύτως αυθεντικό και ότι ένας εκ των δικηγόρων του Χριστοφοράκου προσήλθε στην Εισαγγελία του Μονάχου, άκουσε το περιεχόμενο και μάλιστα μόνος του, χωρίς παρουσία δικαστικού εκπροσώπου, και εν συνεχεία επιβεβαίωσε τη γνησιότητα όλων αυτών που έχουν καταγραφεί.

Κάντε κλικ για να διαβάσετε το δημοσίευμα«Ο καλύτερος μάρτυρας κατηγορίας είναι ο Χριστοφοράκος»

Η γερμανική εφημερίδα, στο δημοσίευμα της, επισημαίνει: « Η ελληνική Βουλή συγκρότησε Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση SIEMENS, αλλά τα σημαντικότερα στοιχεία και ο σπουδαιότερος μάρτυρας, που θα μπορούσε να αποδείξει τον χρηματισμό πολιτικών προσώπων της Αθήνας, παραμένουν στη Γερμανία. Σε δύο διαφορετικούς ρόλους θα εμφανιστεί ο Χριστοφοράκος στο Δικαστήριο του Μονάχου. Ως κατηγορούμενος για χρηματισμό αλλά και ως μάρτυρας και θύμα, αφού έχει ήδη υποβάλει μηνύσεις. Και οι δύο περιπτώσεις αφορούν στο σκάνδαλο της SIEMENS αλλά και παραπέμπουν σε ένα μυστικό CD, το οποίο φαίνεται να περιέχει ''καυτές'' λεπτομέρειες για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Σκοπός της ελληνικής Βουλής είναι να διερευνηθεί πόσο βαθειά προχώρησε στα πολιτικά κόμματα ο χρηματισμός αλλά και ποια είναι τα υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Ως εκ τούτου, ο Χριστοφοράκος θα ήταν ο καλύτερος μάρτυρας και το CD το καλύτερο αποδεικτικό στοιχείο».

Η εφημερίδα ομολογεί πως της είναι αδύνατο να ρωτήσει τον ίδιο τον Χριστοφοράκο αλλά και να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους του, οι οποίοι δεν απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις, και προσθέτει «Στην Ελλάδα κυριαρχεί η διαφθορά και οι πολιτικοί κάνουν τις δουλειές τους με τα προσωπικά τους κυκλώματα. Η υπόθεση SIEMENS θα μπορούσε να φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη κρίση στη χώρα. Για τον λόγο αυτό, όμως, θα έπρεπε το πρώην αφεντικό της SIEMENS να καταθέσει στη Βουλή. Ο Έλληνας που κατέχει και γερμανικό διαβατήριο και έχει σπουδάσει στη Γερμανία είναι το πρόσωπο-κλειδί. Προφανώς, αυτός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ποιοι πολιτικοί εξαγοράστηκαν, ώστε να υπογραφούν κάποια συμβόλαια και να κλειστούν μερικές δουλειές».

Η γερμανική εφημερίδα υπενθυμίζει πως ο Χριστοφοράκος θα δικαστεί στη Γερμανία για χρηματισμό των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και πως προτιμά να βρίσκεται στη Γερμανία παρά στην πατρίδα του και επισημαίνεται χαρακτηριστικά «Η γερμανική Δικαιοσύνη δεν μπορούσε να διερευνήσει το εάν τελικά εμπλέκονται στο σκάνδαλο πρώην υπουργοί ή άλλα υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη της Ελλάδας. Τα αναγκαία στοιχεία φαίνεται πως υπάρχουν σε αυτό το CD που βρίσκεται και στα χέρια της Εισαγγελίας του Μονάχου κλεισμένο σε ένα συρτάρι».


Το περιεχόμενο του CD

Η SUEDDEUTCHE ZEITUNG αναφέρεται στη συνέχεια στο περιεχόμενο του CD και επισημαίνει «Στο CD αυτό υπάρχουν οι συνομιλίες του Χριστοφοράκου με τους δικηγόρους του για το σκάνδαλο του χρηματισμού από τη SIEMENS και από αυτό το CD πρέπει να προκύπτει το πώς λειτουργούσε όλο το σύστημα στην Ελλάδα με όλες, μάλιστα, τις λεπτομέρειες».

Το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας καταλήγει πως η υπόθεση αυτή δεν έχει λήξει, αφού προ ολίγων ημερών δημοσιεύθηκε επιστολή του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, προς τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, με την οποίαν τον ευχαριστεί. (Σ.Σ.) Πρόκειται για τη γνωστή ευχαριστήρια επιστολή που δημοσιεύθηκε από τον ελληνικό Τύπο και έχει ήδη προκαλέσει «τσουνάμι» αντιδράσεων.

Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας αναφέρεται στο περιεχόμενο των αποκαλύψεων που ήδη είδαν το φως της δημοσιότητας από τη «zougla.gr» και που στο σύνολό τους θα δημοσιευθούν από την εφημερίδα το «VETO» την Κυριακή που μας έρχεται. Επιβεβαιώνοντας με τον πλέον έγκυρο τρόπο την ύπαρξη αυτού του μυστικού αρχείου με τα αποκαλυπτικά στοιχεία που βρίσκονται από τον Μάιο στο συρτάρι της Εισαγγελίας του Μονάχου.
zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών