Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Καρατόμηση τώρα!




ΜΕΓΙΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ, ΓΕΛΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...ΓΙΩΡΓΟ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΙΝΔΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΟΥ! ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ!!! ΝΙΚΗ ΡΟΥΜΠΑΝΗ ΑΣΕ ΤΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΣΜΑΤΑ...ΣΕ ΚΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ. ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΣΥ ΤΙΣ ΕΒΑΛΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ...!




«Βόμβα» στο πολιτικό σκηνικό βάζει η σημερινή αποκάλυψη της zougla.gr σχετικά με τη «χείρα βοηθείας» που έσπευσαν να δώσουν δυο σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής ζωής της χώρας σε μια γυναίκα υπεράνω πάσης υποψίας στην οποία, όμως, έχει ασκηθεί δίωξη για τα αδικήματα της σωματεμπορίας τελεσθείσας κατ’ επάγγελμα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!

Τον Δεκέμβριο του 2008, με μισή ώρα διαφορά, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κυρία Μαρία Δαμανάκη, αλλά και η Νόρα Kατσέλη, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσήλθαν στο γραφείο της εισαγγελέως Εφετών, κυρίας Βιργινίας Σακελλαροπούλου. Οι δυο γυναίκες δεν μπήκαν στο εισαγγελικό γραφείο στο πλαίσιο κάποιας… εθιμοτυπικής συνάντησης, αλλά για να καταθέσουν ως «μάρτυρες υπεράσπισης» της προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, κυρίας Νίκης Ρουμπάνη, οι ημέρες και τα έργα της οποίας ελέγχονται ήδη από την 21η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.



Η ηθική υποστήριξη που παρείχαν οι κ.κ. Δαμανάκη και Κατσέλη στο πρόσωπο της κυρίας Ρουμπάνη, και η σπουδή που έδειξαν προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ενός προσώπου που σήμερα κατηγορείται ότι σε συνεργασία με «μαστροπούς» νομιμοποιούσαν αλλοδαπές γυναίκες -δίμετρες καλλονές, στην ουσία, οι οποίες παρουσιάζονταν ως δήθεν κακοποιημένες και ως τέτοιες φιλοξενούνταν στον ξενώνα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα βρίσκονταν να χορεύουν σε strip-show-, χρήζει άμεσης απάντησης τόσο από τις ίδιες όσο και από τον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν είναι κάθετος στα θέματα ηθικής.

Γιατί, αν δεν αποτελεί μέγιστο πολιτικό και ηθικό ζήτημα η απόφαση, που πήραν ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του Κινήματος και μια πρώην βουλευτής, η οποία τυγχάνει μάλιστα να είναι και αδερφή της σημερινής υπουργού Οικονομίας, να πάνε να καταθέσουν στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται για υπόθεση μαστροπείας, τότε τι είναι;

Η ιστορία

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το καλοκαίρι του 2008, στο γραφείο του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γιώργου Σανιδά, έφθασε μια «καυτή» ανώνυμη αναφορά. Μέσω αυτής καταγγελλόταν ότι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση εμπλεκόταν σε ένα δυσώδες παιχνίδι νομιμοποίησης αλλοδαπών γυναικών, ότι το κατώφλι του Δικτύου περνούσαν κακοποιημένες-μαϊμού μόνο και μόνο για να χαρακτηριστούν ως θύματα εμπορίας ανθρώπων, καθώς και ότι μερικές εξ’ αυτών λίγες ημέρες μετά την «κακοποίησή» τους βρίσκονταν να εργάζονται και να εκδίδονται σε μαγαζιά strip show που ανήκαν σε γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2007 είχε συλληφθεί ως εγκέφαλος κυκλώματος σωματεμπόρων και όλως τυχαίως ήταν ο βασικός χορηγός του Δικτύου!

Θορυβημένος από τη σοβαρότητα της καταγγελίας που άφηνε σοβαρές σκιές για τη δράση της ΜΚΟ και δη και της προέδρου του, Νίκης Ρουμπάνη, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Εφετών, κυρία Βιργινία Σακελλαροπούλου, για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών. Από την οκτάμηνη έρευνα της εισαγγελικής λειτουργού προέκυψαν σημεία και τέρατα σχετικά με τις σχέσεις του Δικτύου και του επιχειρηματία -χορηγού. Ακόμα και ο ίδιος στην κατάθεση που έδωσε παραδέχθηκε ότι χορήγησε στο Δίκτυο ποσό που ανήλθε στα 15.000 ευρώ, ότι το εξόπλισε με τηλεφωνικό κέντρο, ότι στις 12 Σεπτεμβρίου 2006 είχε δώσει στην κυρία Ρουμπάνη προσωπικό δάνειο ύψους 7.000 ευρώ, καθώς και ότι μερικά κορίτσια, τα οποία είχε στείλει ως «βιασμένα» και «κακοποιημένα» στη Ρουμπάνη, μετά από σύντομη παραμονή τους στον Ξενώνα βρέθηκαν να χορεύουν στα μαγαζιά του!

Το πόρισμα-σοκ της εισαγγελέως Εφετών διαβιβάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 στην εισαγγελέα Πρωτοδικών κυρία Ελένη Ράικου, η οποία την ίδια κιόλας ημέρα άσκησε δίωξη κατά της Νίκης Ρουμπάνη για το αδίκημα της σωματεμπορίας κατ’ επάγγελμα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

«Επιτελεί σοβαρό κοινωνικό έργο»

Τόσο η εισαγγελέας Εφετών όσο και η κυρία Ράικου φαίνεται πως δεν επηρεάστηκαν από τις καταθέσεις υπέρ του χαρακτήρα της κατηγορούμενης κυρίας Ρουμπάνη, που έδωσαν η κυρία Δαμανάκη και η κυρία Κατσέλη. Αν και οι δυο «επώνυμες» μάρτυρες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να εξάρουν το χαρακτήρα της προέδρου του Δικτύου, η προσπάθειά τους τελικά δεν έπιασε τόπο. Το ηθικό ατόπημα όμως είναι μεγάλο. Και χρήζει απαντήσεων.

Από τα ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή της η zougla.gr προκύπτει ότι η κυρία Δαμανάκη κατέθεσε τον Δεκέμβριο του 2008 για τη Ρουμπάνη. «Την κυρία Ρουμπάνη εγώ γνωρίζω ως πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών. Η οργάνωση αυτή συνεργάζεται με τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών για πάνω από μια δεκαετία. Το 1997 προσκλήθηκα από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την κυρία Ρουμπάνη να μιλήσω σε συνέδριο αστυνομικών για θέματα κακοποίησης γυναικών. Ως μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κάλεσα την κυρία Ρουμπάνη και ενημερώθηκα για θέματα trafficking… Η γνώμη μου είναι ότι κάνει σοβαρό κοινωνικό έργο…».

Δηλαδή η σημερινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αποδέχθηκε το κάλεσμα της κυρίας Ρουμπάνη να πάει να καταθέσει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη για εκείνη συγκυρία, όχι μόνο δεν προφύλαξε (όπως θα έπρεπε) το όνομά της και την ιστορία της, αλλά μίλησε και για σοβαρό κοινωνικό έργο μιας γυναίκας η οποία εκείνη τη στιγμή ελεγχόταν για το εάν συμμετείχε ή όχι σε κυκλώματα μαστροπείας!

Με ακόμα πιο θερμά λόγια για την πρόεδρο του Δικτύου μίλησε όμως η αδερφή τής υπουργού Οικονομίας, η οποία, όπως μάλιστα δήλωσε, είχε τη Νίκη Ρουμπάνη συνεργάτιδα επί έξι χρόνια στο πολιτικό της γραφείο. «…Ένας τέτοιος άνθρωπος, όπως η κυρία Ρουμπάνη, με οράματα, με ιδανικά, είναι κατά τη γνώμη μου αδύνατο να έχει τόσο αλλοτριωθεί, ώστε να μεταπηδήσει στα χρόνια αυτά στην αντίπερα όχθη, όταν η ζωή της -και η προσωπική και η οικονομική- ήταν και είναι κρυστάλλινη. Για εμένα το μόνο της ελάττωμα είναι ότι παραμένει σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς απέραντα ιδεολόγος, παλεύοντας για το δίκαιο, δίνοντας τις ελεύθερές της ώρες ώστε να βοηθάει τις γυναίκες που έχουν την ανάγκη της…» κατέθεσε, μεταξύ άλλων.

Για την ιστορία και την αντικειμενικότητα του ρεπορτάζ, να σημειώσουμε ότι η κατηγορούμενη πρόεδρος του Δικτύου, καταθέτοντας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, αρνήθηκε τις κατηγορίες και μίλησε για ενορχηστρωμένη επίθεση που έχει ως στόχο την αποτροπή κατάθεσης μαρτύρων που προστατεύονται από το Δίκτυο σε επικείμενες δίκες. Τότε είχε στο… πλευρό της και δυο επώνυμες μάρτυρες, οι οποίες μένει να δούμε εάν θα προσέλθουν να καταθέσουν και στην ανάκριση…

Πώς απαντά η Νίκη Ρουμπάνη στις κατηγορίες μέσω της zougla.gr

Με επιστολή της στη zougla.gr η πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, Νίκη Ρουμπάνη, απαντά στις κατηγορίες.

"Αγαπητέ διευθυντά,

Στην ιστοσελίδα του Δικτύου Γυναικών υπάρχουν οι απαντήσεις στην απόπειρα διασυρμού της οργάνωσής μας. Έχουμε επίσης, την καλή μαρτυρία του ίδιου του ως σήμερα έργου μας . Μπορείτε να διαπιστώσετε και με απλή αναζήτηση του ονόματος του δικού μου στο Google ότι από την δεκαετία του 1990 , χωρίς βεβαίως χρηματοδοτήσεις ως το 2004, ότι το έργο μας έχει μια συνέπεια και συνέχεια κι αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε την καλή μαρτυρία πολιτικών , ανεξαρτήτως κομμάτων που μας γνώρισαν μέσα από τις συνεργασίες μας με θεσμούς, οργανώσεις, δίκτυα υποστήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Γι αυτό μπορούμε κι εξακολουθούμε να στηρίζουμε γυναίκες που προσφεύγουν σε εμάς ως θύματα με πολύ μεγάλη προσπάθεια των εθελοντών μας , χωρίς περιουσιακά στοιχεία, με χρέη, με κίνδυνο και με τη μεγάλη χαρά ότι βοηθάμε και δίνουμε μια ευκαιρία σε νέα άτομα- γίνονται όλο και νεώτερα- να ξεφύγουν από τα δίχτυα της σκλαβιάς".


Δηλώσεις της Μ.Δαμανάκη και της Ν.Κατσέλη στη zougla.gr

Η επιστολή της κ. Δαμανάκη

"Κύριε διευθυντά,

Με έκπληξη διαπίστωσα σήμερα πως σε άρθρο της Ζούγκλας καταγγέλλομαι ως «μάρτυρας υπεράσπισης διωκόμενης για μαστροπεία» όπως και η συνάδελφός μου κ. Νόρα Κατσέλη. Καταγγέλομαι δηλαδή γιατί προσήλθα να καταθέσω στη δικαιοσύνη, όπως εκλήθην, όπως είχα όχι μόνο ηθική αλλά και νομική υποχρέωση για ένα πρόσωπο το οποίο εγνώριζα και είχα συνεργασθεί στο παρελθόν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής. Την υπόθεση για την οποία διώκεται η κ. Ρουμπάνη δεν την γνωρίζω, όπως άλλωστε με σαφήνεια κατέθεσα και στην ανακρίτρια. Έχω γνωρίσει όμως την ίδια, τη σήμερα διωκόμενη, από τη δράση της όχι για μαστροπία αλλά για την φροντίδα και την περίθαλψη πολλών θυμάτων μαστροπών και θυμάτων trafficking. Η κ. Ρουμπάνη υπήρξε βασικό στέλεχος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γυναικών και του Ευρωπαϊκού Λόμπυ και έχει αναπτύξει πλούσια δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών που είχαν ανάγκη, Ελληνίδων και αλλοδαπών. Την υπόθεση της βεβαίως θα κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη και όχι εμείς οι υπόλοιποι. Ωστόσο, υποθέτω θα συμφωνείτε μαζί μου, πως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί μομφή για οποιονδήποτε η εμφάνισή του ενώπιον των δικαστικών αρχών ως μάρτυρα για να καταθέσει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια που τυχαίνει να γνωρίζει.
Παρακαλώ για τη δημοσίευση της παρούσας επιστολής μου.

Με εκτίμηση
Μαρία Δαμανάκη"

Η επιστολή της κ. Κατσέλη

"Κύριε διευθυντά,

Διαβάζοντας σήμερα την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας zougla.gr, διαπιστώνω ότι κατηγορούμαι. Γιατί; Γιατί πήγα σε προανακριτική διαδικασία να καταθέσω υπέρ μίας γυναίκας με την οποία συνεργάστηκα πολλά χρόνια και γνωρίζω το ήθος και την ακεραιότητα της προσωπικότητάς της; Λυπάμαι πολύ αλλά είχα όχι μόνο ηθική υποχρέωση αλλά και αυτονόητη υποχρέωση ως πολιτικός και ως πολίτης. Τη συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία κατηγορείται η κ. Νίκη Ρουμπάνη δεν την γνωρίζω. Γνωρίζω όμως πως η ίδια έχει αναλώσει τουλάχιστον δύο δεκαετίες της ζωής της στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών από υπεύθυνες θέσεις σε γυναικείες οργανώσεις αλλά και ως ενεργή και ευαίσθητη πολίτης. Είναι πολλά τα θύματα κακοποίησης ή μαστροπείας που οφείλουν την επιβίωσή τους στην κοπέλα αυτή. Θα σας παρακαλούσα με τη γνωστή σας γενναιότητα ως δημοσιογράφος να ελέγξετε αναλυτικά την υπόθεση αυτή και τότε θα αντιληφθείτε, είμαι βέβαιη, τη στάση τόσο τη δική μου όσο και της συναδέλφου μου κ. Μαρίας Δαμανάκη.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Νόρα Κατσέλη"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών