Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Για διακοπή πάει η δίκη του Γρηγορόπουλου...


Από το www.zougla.gr
«Φωτιές» ανάβει δύο μόλις ημέρες πριν την έναρξη της πολύκροτης δίκης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, κ. Αλέξης Κούγιας. Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα και εστάλη στα δημοσιογραφικά γραφεία, ο ποινικολόγος περνάει στην «αντεπίθεση» καθώς εγκαλεί την οικογένεια του αδικοχαμένου Αλέξη και τους συνηγόρους της για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ενόψει της δίκης, που έχει ως στόχο τον επηρεασμό της κρίσης των δικαστών. Παράλληλα, ανακοινώνει ότι, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, προτίθεται να ζητήσει της διακοπή της δίκης.

Ουσιαστικά το δελτίο Tύπου που εκδόθηκε από το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια, αποτελεί «απάντηση» στα όσα εδώ και καιρό αιτείται (δια των πληρεξούσιων δικηγόρων της) η μητέρα του θύματος, κυρία Τζίνα Τσαλικιάν, η οποία αφενός έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί η δίκη στην Αθήνα και αφετέρου έχει εκφράσει τις… ανησυχίες της για τη σύνθεση της έδρας του δικαστηρίου και κυρίως για την εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας, κυρία Βασιλική Βλάχου.

«Τόσο ο εντολέας μου όσο και εγώ προσωπικώς διαμαρτυρόμεθα εντονότατα για την προσφάτως υιοθετηθείσα από την οικογένεια του θύματος, το περιβάλλον της και τους συνηγόρους της τακτική της δημοσιοποίησης ανυπόστατων ουσιαστικά και νομικά αιτημάτων, τα οποία αφορούσαν τις αποφάσεις της ηγεσίας της Δικαιοσύνης για τον ορισμό της διεξαγωγής της Δίκης εις βάρος του εντολέως μου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας και της δημοσιοποίησης αχαρακτήριστων επιθέσεων εναντίον της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Άμφισσας και εισαγγελέως της έδρας του Δικαστηρίου, οι οποίες επιθέσεις ως μοναδικό στόχο έχουν τον επηρεασμό της κρίσης τους, τον κλονισμό του ηθικού τους, αλλά κυρίως την στοχοποίησή τους…», αναφέρει μέρος της ανακοίνωσης του κ. Κούγια.

Όπως μάλιστα σημειώνει ο συνήγορος υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, για όλες αυτές τις ενέργειες έχει ήδη ενημερώσει (μέσω αναφοράς) τον πρόεδρο του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Παξινό, από τον οποίο ζητάει να παρέμβει και να «συστήσει σε όλους τους συνηγόρους την επίδειξη των δεοντολογικά ορθά συμπεριφορών».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας επισημαίνει ότι λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων (δικάζει την υπόθεση Ντουζόν στη Μυτιλήνη, ενώ έχει και δίκες στο ΜΟΔ Θήβας αλλά και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά), θα υποχρεωθεί να ζητήσει τη διακοπή της δίκης Γρηγορόπουλου για ημερομηνία που θα αποφασίσει το δικαστήριο. «Για το αίτημά μου αυτό έχω ήδη ενημερώσει όλους τους συναδέλφους, τόσο της πολιτικής αγωγής, όσο και της υπερασπίσεως», αναφέρει χαρακτηριστικά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών