Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Πιθανό δεύτερο κύμα της νέας γρίπης Α (H1N1)


Οι πιο φτωχές χώρες πρέπει να προετοιμαστούν για ένα δεύτερο κύμα της νέας γρίπης Α (H1N1), προειδοποίησε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (FICR).

"Η ιστορία μας διδάσκει ότι οι ιοί κυκλοφορούν στον πλανήτη περισσότερες από μία φορές", εξήγησε ο υπεύθυνος της FICR Ρόμπερτ Κάουφμαν σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της οργάνωσης στη Γενεύη. "Δεν γνωρίζουμε αν θα έχουμε ένα δεύτερο κύμα του ιού και εάν θα είναι πιο σοβαρό ή όχι πρέπει να προετοιμαστούμε για κάτι τέτοιο", πρόσθεσε.

Προκειμένου να προστρέξει σε βοήθεια των πιο φτωχών χωρών του πλανήτη που δεν έχουν επαρκή πρόσβαση στα εμβόλια, η FICR ξεκινά από σήμερα μία παγκόσμια εκστρατεία πληροφόρησης η οποία θα αναλύσει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας.

"Διότι, όπως είπε ο δρ. Ταμάμ Αλουντάτ, υπεύθυνος της ομοσπονδίας σε θέματα επειγόντων καταστάσεων, " ακόμα και στο καλύτερο δυνατό σενάριο έχουμε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα χέρια μας". "Θέλουμε να πλησιάσουμε τους πιο ευάλωτους ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους, αυτούς που δεν έχουν τηλεόραση, αυτούς που δεν έχουν διαδίκτυο ή που δεν ξέρουν ανάγνωση", πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών