Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΣΟΚ: «Ναι» στο αφορολόγητο για τα κέρδη από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ


Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ, Κυρ. Τοπσίδη, Αναστασία Τσαπαζλή και Θοδ. Αθανασιάδη, είχαν σήμερα η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, η Γραμματέας του Τομέα Οικονομίας, Ντίνα Λάζαρη και ο επικεφαλής της επιτροπής του Τομέα Οικονομίας για τα φορολογικά, Δημήτρης Γεωργακόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της ΠΟΕΠΠ.
Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ επανέλαβαν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταψήφισε στη Βουλή το Νόμο 3775 στο σύνολό του, όπως και το άρθρο 35 που αναφέρεται συγκεκριμένα στη φορολόγηση των κερδών από τυχερά παιχνίδια.
Όπως είπαν στους εκπροσώπους της ΠΟΕΠΠ, το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να :
· Διατηρήσει αφορολόγητο πλαφόν έτσι ώστε να μην θίγεται η ανακύκλωση του παιχνιδιού.
· Εφαρμόσει προοδευτική φορολόγηση των μεγάλων κερδών, σύμφωνα με την πάγια πολιτική του, μετά από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς.
· Εξετάσει τρόπους ελέγχου και φορολόγησης των κερδών από τον ιντερνετικό τζόγο, τα οποία ως σήμερα παραμένουν αφορολόγητα με αποτέλεσμα σημαντική απώλεια εσόδων για το ελληνικό δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα (31/8) η ΠΟΕΠΠ ζήτησε με ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τη φορολόγηση των κερδών στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ από το πρώτο ευρώ , χωρίς δηλ. να υιοθετηθεί ένα μίνιμουμ ποσό ως αφορολόγητο.

www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών