Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Σχοινιωτάκης για τα εκτός έδρας-μαιμού των γαλονάδων...


Το φωνάζαμε καιρό. Ευτυχώς που υπάρχουν ελέυθερες φωνές στο χώρο της Δικαιοσύνης και προβαίνουν στις αυτονόητες κινήσεις. Και ευτυχώς που υπάρχουν ανεξάρτητες και μάχιμες φωνές στο Διαδίκτυο και αναπαράγουν τις ειδήσεις που οι ΠΟΛΛΟΙ δεν μπορούν να παίξουν...
Αναδημοσιεύουμε από το http://www.adiakritos.gr/

Αρκετά μερόνυχτα δημοσιογραφικής έρευνας με σκοπό τη διασταύρωση στοιχείων και επεξεργασία οικονομικών καταστάσεων και φωτογραφικών ντοκουμέντων που αναπαρήχθην σε τρία ρεπορτάζ του «VETO» (στις 14, 21 και 28 Μαρτίου) αλλά και η «γενναία» παρέμβαση ενός δικαστικού λειτουργού, στάθηκαν αφορμή για να αρχίσει να ξηλώνεται (σταδιακά) η βρώμικη κάλτσα του χορού διασπάθισης δημοσίου χρήματος που είχαν στήσει διάφορα τρωκτικά αλλά και τα παρελκόμενά τους στην ΕΛ.ΑΣ.

Οι αρχηγοί, οι στρατηγοί, οι γαλονάδες και οι κολαούζοι υπασπιστές και ανθυπασπιστές που βουτούσαν το μακρύ χέρι τους σε χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό, εισπράττοντας επιδόματα για τα περίφημα «εκτός έδρας», που ποτέ δεν έκαναν, ήδη θα πρέπει να βλέπουν το «φάντασμα» του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον ύπνο τους.
Σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα ταξίδια στη Λάρισα, τη Καρδίτσα, τα Γιάννενα, και αλλού, τις τσάρκες στο Λαύριο και τον Μαραθώνα που φέρονται να έκαναν (στα χαρτιά) τη στιγμή που στα δελτία τύπου της υπηρεσίας τους εμφανίζονταν να βρίσκονται στην Αθήνα και να ανταλλάσουν χειραψίες με υπουργούς, πρέσβεις και αρχηγούς κρατών ή να ποζάρουν στο φακό κατά τη διάρκεια κοινωνικών εκδηλώσεων. Θα κληθούν να εξηγήσουν τον τρόπο που κατάφερναν –κατά την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε τότε η ΕΛ.ΑΣ.- να εξαϋλώνονται σαν τα φαντάσματα μέσα στη νύχτα για να καταφέρνουν το εξής θαύμα: Να βρίσκονται σε δύο μέρη την ίδια στιγμή!

Παρέμβαση Σχοινιωτάκη

Θορυβημένος από τις αποκαλύψεις για τα «χρυσά γαλόνια» που εισέπρατταν σούπερ λεφτά για εκατοντάδες ώρες «εκτός έδρας» κινήσεων- μαϊμού, ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Γεώργιος Σχοινιωτάκης, ενημέρωσε

για το θέμα των οικονομικών ατασθαλιών των πρώην αρχηγών και στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Γεώργιο-Σταύρο Κούρτη.

Από την πλευρά του ο κ. Κούρτης (στις 16 Μαρτίου 2010), διαβίβασε τον «καυτό φάκελο» με τα «εκτός έδρας» στην αρμόδια Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να επιληφθεί της δυσώδους υποθέσεως.

Έκτοτε έχουν περάσει τρεις μήνες… Αλήθεια, ο αρμόδιος επίτροπος έχει τρέξει καθόλου την έρευνα ή ξέχασε να ασχοληθεί με την υπόθεση; Έχει καλέσει τους «γαλονάδες»-εμπλεκόμενους να τους ρωτήσει εάν είναι κατασκευασμένα τα δελτία τύπου της ΕΛ.ΑΣ., εάν οι φωτογραφίες απεικονίζουν τα «φαντάσματά» τους ή εάν απλά έχουν θησαυρίσει λεηλατώντας το δημόσιο χρήμα;

Στο μεταξύ, παράλληλη έρευνα για τα «αμαρτωλά κονδύλια» της ΕΛ.ΑΣ. θα διεξάγει και η Δικαιοσύνη, καθώς θεωρούνταν «θέμα ωρών» η διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής.

Απορίας άξιο βέβαια σε όλη αυτή την ιστορία είναι ο ρόλος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. Οι «επονομαζόμενοι» Ράμπο έχουν επιληφθεί της υπόθεσης (ως όφειλαν) ή αρέσκονται στον ρόλο του «παρατηρητή»;

Ας μην ξεχνάμε ότι βάσει πληροφοριών που έχουμε στη διάθεσή μας η φάμπρικα των «εκτός έδρας» έχει ξεκινήσει από το 1994 και υπολογίζεται ότι κάθε μήνα το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώνεται με ποσό που αγγίζει τα 1,2 εκ. ευρώ το χρόνο. Απλοί υπολογισμοί λένε ότι από τα μέσα της δεκαετίας του 90΄ μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός (ο οποίος αυτό το διάστημα δοκιμάζεται από τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας) έχει φεσωθεί με (περίπου) 20 εκ. ευρώ!

«Εξτρά μισθούς» ο Αγγελάκος

Οι αποκαλύψεις του σημερινού ρεπορτάζ επικεντρώνεται στις (πάντα καλά πληρωμένες) «εκτός έδρας» βόλτες του πρώην Αρχηγού του Σώματος, Γιώργου Αγγελάκου, του επιτελάρχη Νικόλαου Παπαγιανόπουλου και του γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Γιώργου Γαλιάτσου. Το ερώτημα που τίθεται παραμένει το ίδιο: Πραγματοποιήθηκαν όλες οι συγκεκριμένες διαδρομές;

Από τις επίσημες καταστάσεις και αποδείξεις που διαθέτουμε προκύπτει ότι μόνο τα «εξτρά» χρήματα που εισέπραττε κάθε μήνα ο κ. Αγγελάκος είναι περισσότερα από εκείνα που βάζουν σήμερα στην τσέπη τους οι φουκαριάρηδες συνταξιούχοι και οι μισθωτοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Είναι ένας μισθός εξτρά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για «εκτός έδρας» διαδρομές τεσσάρων μηνών ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. τσέπωσε περισσότερα από 3.000 ευρώ! Τον Ιούλιο του 2005 έλαβε 686,62 ευρώ, το Σεπτέμβριο του 2005 940,56 ευρώ, τον Οκτώβριο του 2005 850,97 ευρώ και το Δεκέμβριο του 2005 729,92 ευρώ. Εκτός από τα πολλά αν μη τι άλλο χιλιόμετρα που διένυε κάθε μήνα ο κ. Αγγελάκος όντας Αρχηγός προκύπτει και ότι σε ελάχιστους προορισμούς πήγαινε οδικώς καθώς (συχνά) δικαιολογούσε χρήματα για εισιτήρια.

Οι «τσάρκες» του επιτελάρχη και του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος

Το νούμερο «τρία» του Μεγάρου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, επιτελάρχης, Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος το 2006 ήταν Διευθυντής της Διεύθυνσης Οργάνωσης Νομοθεσίας. Οι υπηρεσιακές ανάγκες (;) όμως τον υποχρέωναν να κάνει συχνά ταξίδια «εκτός έδρας». Στο Σούνιο, το Λουτράκι, την Κόρινθο, τη Θήβα και αλλού. Από τις καταστάσεις προκύπτει ότι τον Μάρτιο του 2006 ο κ. Παπαγιαννόπουλος συμπλήρωσε το μισθό του εισπράττοντας 111,90 ευρώ εξτρά. Το ίδιο ποσό εισέπραξε για τα «εκτός έδρας» του Απριλίου αλλά και του Μαΐου. Το θέμα είναι, όλες αυτές οι διαδρομές πραγματοποιήθηκαν ή ο κ. Παπαγιαννόπουλος πήρε (και) λεφτά που δεν δικαιούνταν; Σε ορισμένες περιπτώσεις πάντως, τα επίσημα στοιχεία «εκθέτουν» τον επιτελάρχη. Στις 23 και στις 24 Μαΐου 2006 υποτίθεται ότι βρισκόταν στην Κόρινθο. Ως εκ θαύματος όμως το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ τον εμφανίζει στις 24/5 να βρίσκεται στο υπουργείο και να μετέχει σε σύσκεψη για ζητήματα στέγασης των Υπηρεσιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας! Τυχαίο;



ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VETO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών