Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Mετάθεση και φυλάκιση στον υιό Ζαγορίτη...


Σιγά μην του σκίσουν το καλσόν...


Ποινή τριάντα ημερών αυστηρής και τριάντα ημερών απλής φυλάκισης επιβλήθηκε στον ναύτη Γεράσιμο Ζαγορίτη για τη «βόλτα» με την Τζούλια Αλεξανδράτου, που ξεκίνησε από εστιατόριο για να καταλήξει στο Πολεμικό Μουσείο.

Η πρώτη ποινή προέκυψε, επειδή βοήθησε πρόσωπο μη αρμόδιο να εισέλθει σε στρατιωτική μονάδα και η δεύτερη, επειδή εγκατέλειψε την υπηρεσία του. Όπως διευκρινίζεται από το ΓΕΕΘΑ, «αυστηρή φυλάκιση» σημαίνει ότι, αν στη μονάδα όπου υπηρετεί ο στρατεύσιμος υπάρχει πειθαρχείο, τότε για το διάστημα αυτό παραμένει έγκλειστος.

Ο γιος του Λευτέρη Ζαγοριτή θα μετατεθεί, επίσης, άμεσα σε μονάδα της παραμεθορίου, για να εκτίσει εκεί τις ποινές αλλά και το υπόλοιπο της θητείας του, μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και απολύεται.

Από το πόρισμα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών προκύπτουν, επίσης, ευθύνες για βαθμοφόρους, οι πειθαρχικές ποινές των οποίων θα επιβληθούν μετά από διαφορετική διαδικασία από αυτή που προβλέπεται για τους στρατεύσιμους.

Σάλος από την απόκαλυψη του «Veto»

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη του «Veto» για τα όσα έγιναν μέσα στο Πολεμικό Μουσείο με πρωταγωνιστή τον υιό του Λευτέρη Ζαγορίτη και την Τζούλια Αλεξανδράτου. Το μεσημέρι της Κυριακής, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, με ανακοίνωσή του, μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ενημερώνει ότι «έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση (Ε.Δ.Ε.) από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, για τον εντοπισμό ευθυνών και τον καταλογισμό τους σε τυχόν υπευθύνους για τα όσα φέρεται να έλαβαν χώρα στο Πολεμικό Μουσείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας VETO της 27ης Ιουνίου».

Από το απόγευμα του Σαββάτου που η εφημερίδα κυκλοφόρησε στα περίπτερα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σήμανε συναγερμός για τις «επιτυχίες» του ναύτη και υιού του γραμματέα της ΝΔ, Γεράσιμου Ζαγορίτη.Το ρεπορτάζ της εφημερίδας περιγράφει τη συνάντηση του Γεράσιμου με την Τζούλια, που ξεκίνησε από εστιατόριο και κατέληξε σε μια καυτή βραδιά στο υπόγειο πάρκινγκ του Πολεμικού Μουσείου, στο οποίο υπηρετεί τη θητεία του ο πρώτος.

Από νωρίς το πρωί, οι φωτογραφίες που περιέχονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας σχολιάζονται ποικιλοτρόπως και από τα στελέχη της ΝΔ που βρίσκονται στο συνέδριο του κόμματος. Διάφορα σχόλια ακούγονται, χωρίς όμως, έως αυτή την ώρα, να έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση κυρίως από τον κ. Λευτέρη Ζαγορίτη που αναμένεται να παραδώσει σκυτάλη για τη γραμματεία της παράταξης.Στους στρατιωτικούς κύκλους, το θέμα έχει προκαλέσει έντονη ενόχληση, μια και πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε εκείνο του γάμου της Μαριέττας Χρουσαλά στο κατάστρωμα του θωρηκτού «Αβέρωφ».

Το γεγονός πληροφορήθηκε ο αρχηγός του Γ.Ε.ΕΘ.Α. χθες, την ώρα που βρισκόταν στην κηδεία του άτυχου συνεργάτη του Μ. Χρυσοχοΐδη, Γιώργου Βασιλάκη. Αμέσως έδωσε εντολή να γίνει έλεγχος στις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην είσοδο του Πολεμικού Μουσείου και, αφού διαπιστώθηκε ότι στο υλικό φαίνεται η Τζούλια Αλεξανδράτου να μπαίνει στον χώρο του μουσείου στις 5 τα ξημερώματα, αμέσως διετάχθη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η Τζούλια φαίνεται να συνομιλεί με τους σκοπούς στην πύλη και να βγαίνει χαιρετώντας τους οπλίτες.Ο γιός του Λευτέρη Ζαγορίτη, πάντως, έχει ήδη καταθέσει στα πλαίσια της διενεργούμενης ΕΔΕ και έχει αποδεχθεί το γεγονός.

Οργή Βενιζέλου για το νέο σκάνδαλοΓια φαινόμενα κοινωνικής ευτέλειας μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη νέα σκανδαλώδη υπόθεση.

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικαστικές έρευνες - οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι εύκολο να εντοπιστούν - θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, εκτός από τον Γεράσιμο Ζαγορίτη που πρωταγωνιστεί στο νέο σκάνδαλο σε χώρο ευθύνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αναμένεται να μετατεθεί σε μάχιμη ναυτική μονάδα κυρώσεις θα επιβληθούν και σε άλλους, οι οποίοι φέρουν ευθύνη για τα όσα συνέβησαν στο Πολεμικό Μουσείο.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών