Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Tους ξεβράκωσε η Μαντέλη...Με βόμβες μεγατόνων, που καίνε υπουργούς αλλά και το πρωθυπουργικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, τροφοδότησε την υπόθεση Βατοπεδίου η Σταματίνα Μαντέλη, διευθύντρια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Διεύθυνση Πολιτικής Γης. Με την απολογία της στον ανακριτή, που κράτησε 25 ώρες, και με ένα υπόμνημα 55 σελίδων, η Σταματίνα Μαντέλη εξηγεί με το «νι» και με το «σίγμα» το πώς οι υπουργοί Ευάγγελος Μπασιάκος και Αλέξανδρος Κοντός μεθόδευσαν την όλη υπόθεση Βατοπεδίου και τις ανταλλαγές γαιών, κατ’ επιταγή του Μαξίμου -και συγκεκριμένα του Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, και του Θόδωρου Ρουσόπουλου.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή σε τόσο σύντομο χρόνο ή με τις κανονικές διαδικασίες δεν θα γινόταν» καταθέτει επί λέξει η Σταματίνα Μαντέλη, ξεκαθαρίζοντας πως η ανταλλαγή γαιών και το σκάνδαλο στο σύνολό του υλοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω των αφόρητων πιέσεων που ασκήθηκαν από τον Θ. Ρουσόπουλο και τον Γιάννη Αγγέλου προς τους υπουργούς Μπασιάκο και Κοντό (σελίδα 132 - 133 του εγγράφου της κατάθεσης).


Σοβαρό πολιτικό ζήτημα...
Διαβάστε επίσης:


προκαλεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου, η κατάθεση στον ανακριτή τής Σταματίνας Μαντέλη, η οποία κατηγορείται ήδη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση εγγράφων από τον σχετικό Φάκελο.

Η Εξεταστική Επιτροπή, που ήδη βαίνει προς αποπεράτωση των εργασιών της με στόχο να εκδώσει πέντε (όσα και τα κόμματα της Βουλής) πορίσματα, είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να ασχοληθεί με το υλικό της κατάθεσης Μαντέλη, η οποία προσκομίζει νέα στοιχεία.

Στην μαραθώνια κατάθεσή της η Σταματίνα Μαντέλη «καρφώνει» πέντε υπουργούς -τους Απόστολο Φωτιάδη και Γιώργο Δρυ (αμφότεροι του ΠΑΣΟΚ), και τους Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό και Θόδωρο Ρουσόπουλο-, αλλά και τον Υφυπουργό Κώστα Κιλτίδη, καθώς και συνολικά το πρωθυπουργικό γραφείο του Μαξίμου επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή.

«Κατουριόταν επάνω του»

Σαφέστατη είναι η Σταματίνα Μαντέλη, όταν αναφέρεται στις πιέσεις από το Μαξίμου και τις αντιδράσεις των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, καταθέτει πως «όταν ο Ρουσόπουλος ή ο Αγγέλου έπαιρναν τον Μπασιάκο τηλέφωνο, κατουριόταν επάνω του…» (σελίδα 128).Παρακάτω, η πρώην διευθύντρια εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο ο Αλέξανδρος Κοντός την «καθοδηγούσε για ό,τι θα κατέθετε στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδιο. Καταθέτει, επίσης, πως ο ίδιος υπουργός την εξανάγκασε σε διάψευση και πως την έθεσε υπό ασφυκτικό έλεγχο, ώστε να μην διοχετευθεί τίποτε το επιλήψιμο στην Εξεταστική Επιτροπή. Κατά την Σταματίνα Μαντέλη, ο τελικός αποδέκτης όλων αυτών των μεθοδεύσεων, και μάλιστα διά προσωπικής τηλεφωνικής επαφής του Αλέξανδρου Κοντού, ήταν ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης» (σελίδα 129).

«Ήθελαν να κλέψουν τα Αρχεία»

Η Σταματίνα Μαντέλη καταγγέλλει πως, μετά τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις, άνθρωποι του υπουργού Αλέξανδρου Κοντού επιχείρησαν να διαρρήξουν το γραφείο της, προκειμένου να μεταφέρουν όλα τα αρχεία που αφορούσαν στην υπόθεση. Η καταγγελία είναι ανατριχιαστική, διότι η Σταματίνα Μαντέλη εξηγεί και λεπτομέρειες. Τελικά, ισχυρίζεται ότι μετέφερε η ίδια τον φάκελο στο σπίτι της, για λόγους αυτοπροστασίας (σελ. 133).


Συχνές συναντήσεις και γεύματα στο σπίτι του Ρουσόπουλου

Η Σταματίνα Μαντέλη είναι εξαιρετικά λεπτομερής στις αφηγήσεις της, όταν απαντά στο ερώτημα, πώς γνώριζε την άμεση επαφή των Αρσένιου και Εφραίμ με τον Ρουσόπουλο και τον Αγγέλου (σελ. 129 - 134). Η πρώην διευθύντρια αφηγείται ολόκληρες τηλεφωνικές συνομιλίες, που πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο της μεταξύ του μοναχού Αρσενίου και του Θ. Ρουσόπουλου, αλλά και λεπτομέρειες για το πότε συνέτρωγαν, προκειμένου να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες στην ανταλλαγή γαιών μεταξύ Βατοπεδίου και Ελληνικού Κράτους.
Αντίδραση Γ. Αγγέλου

"Μέχρις εδώ. Δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ ανάμιξη του ονόματός μου από κανένα και με κανένα τρόπο, σε υπόθεση με την οποία δεν έχω καμία σχέση", αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Γιάννης Αγγέλου μετά την δημοσιοποίηση της κατάθεσης της κ. Μαντέλη.

«Όλα όσα γνωρίζω για την υπόθεση του Βατοπεδίου περιέχονται στο έγγραφο σημείωμα μου που κατέθεσα στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, καθώς και στην κατάθεσή μου ενώπιον της στις 10/5/2010. Ισχυρισμοί που φέρονται να διατυπώνουν, όψιμα, άτομα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες κατηγορίες, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι προφανές ότι γίνονται με μοναδική σκοπιμότητα την αντιμετώπιση της δυσχερούς τους θέσης», καταλήγει ο κ. Αγγέλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών