Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ανώμαλος υπάλληλος της Στέγης Ανηλίκων ασέλγησε σε πιτσιρικά...


Ανήλικο αγόρι που φιλοξενείται στη Στέγη Ανηλίκων Περισσού κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ασέλγειας από υπάλληλο του ιδρύματος, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η καταγγελία ερευνάται τον τελευταίο μήνα υπό την εποπτεία του αρμόδιου εισαγγελέα της Αθήνας.


Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο υφυπουργός Απόστολος Κατσιφάρας έχει διατάξει τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης από τις 4 Μαρτίου, αμέσως μετά την καταγγελία του ανηλίκου, προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες ότι έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από υπάλληλο της Στέγης που τον φιλοξενεί. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα ο υπάλληλος που φέρεται να έχει διαπράξει τις ασελγείς πράξεις απομακρύνθηκε από την εργασία του. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», πρόκειται για ένα 12χρονο αγόρι ψυχικά και πνευματικά ευάλωτο το οποίο φιλοξενείται στη Στέγη Ανηλίκων Περισσού το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 12χρονος, λόγω των περιορισμένων πνευματικών ικανοτήτων του, υποκινείται εύκολα από τους παλαιότερους φιλοξενούμενους της Στέγης.


Μετά την εντολή του υφυπουργού για τη διενέργεια της ΕΔΕ, η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, αντεισαγγελέας Εφετών κ. Πανταζή ενημέρωσε το αρμόδιο τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, με το οποίο είναι σε συνεχή επικοινωνία, ενώ την προανάκριση της Εισαγγελίας Ανηλίκων εποπτεύει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η ΕΔΕ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και το πόρισμά της θα διαβιβαστεί στις αρμόδιες αρχές για τα περαιτέρω.
Σημειώνεται ότι η Στέγη Ανηλίκων Περισσού φιλοξενεί αυτή τη στιγμή είκοσι έναν ανηλίκους ηλικίας 6 έως 15 ετών.
http://anatolikiattikinews.blogspot.com/2010/04/blog-post_5963.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών