Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ρε το πουλάκι μας τον Ντούβλη (τον πρώην της Μαριάννας).Και άλλα μπλεξίματα βρε;


Στο σκαμνί για απάτη ο πρώην σύζυγος της Μαριάννας Ντούβλη, ο οποίος «έφαγε» 200.000 ευρώ από επιχειρηματία. Όλη η δικογραφία δημοσιεύθηκε στο ένθετο Piazza της εφημερίδας Veto!

Ενεργώντας σαν απατεώνας του κοινού ποινικού δικαίου, ξεγελώντας χάρη στα ακριβά του ρούχα, τα χλιδάτα αυτοκίνητα και την παρουσία του στις κοσμικές στήλες εφημερίδων και life-style περιοδικών, ο Χρήστος Ντούβλης, πρώην σύζυγος της Μαριάννας Ντούβλη, κατηγορείται ότι κατόρθωσε να αφαιρέσει 200.000 ευρώ από έναν επιχειρηματία που ασχολείται με την εμπορία ηλεκτρονικού εξοπλισμού αυτοκινήτων.

Αυτοσυστηνόμενος ως εφοπλιστής, μεγαλοκτηματομεσίτης και γόνος εύπορης οικογένειας, ο κ. Ντούβλης έταξε στο θύμα του…



λαγούς με πετραχήλια, και τελικά κατόρθωσε να του «φάει» μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, με το πρόσχημα ότι θα του μεταβίβαζε ένα ακίνητο-φιλέτο στην Ερέτρια, το οποίο όμως στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι δεν του ανήκε.

Τα όσα περιέχονται στο υπ’ αριθμ. 81/07 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, βάσει του οποίου ο πρώην σύζυγος της ξανθιάς κοσμικής κυρίας των Αθηνών κάθισε την περασμένη Τετάρτη στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να δικαστεί ως κατηγορούμενος για το αδίκημα της απάτης, αποτελούν κόλαφο για τις ημέρες και τα έργα του. Η δίκη αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η γνωριμία

Από τη σχηματισθείσα δικογραφία προκύπτει ότι η γνωριμία των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2003, όταν ο Χρήστος Ντούβλης επισκέφθηκε το κατάστημα του Παναγιώτη Καλαφάτη στον Πειραιά προκειμένου να εγκαταστήσει ένα σύστημα εικόνας στην πολυτελή του Mercedes.

«Συστήθηκε στον εγκαλούντα ως επιχειρηματίας, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ασχολούμενος με εισαγωγές ηλεκτρικών συσκευών αλλά και με κτηματομεσιτικές εργασίες, και του γνωστοποίησε ότι ο πατέρας του ήταν εφοπλιστής και παράλληλα ένας από τους μεγάλους κτηματομεσίτες στα βόρεια προάστια», αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα και συνεχίζει: «Έτσι ο εγκαλών εντυπωσιασμένος από όλα τα ανωτέρω, πληροφόρησε τον κατηγορούμενο ότι ενδιαφερόταν να επενδύσει τα χρήματα που είχε λάβει από πώληση ακινήτου ιδιοκτησίας της μητέρας του…».

Ο κύβος είχε μόλις ριφθεί. «Μυρίζοντας» σαν λαγωνικό το ζεστό χρήμα, ο Χρήστος Ντούβλης προθυμοποιήθηκε να ενημερώσει τον επιχειρηματία για τις όποιες ευκαιρίες στις αγορές ακινήτων παρουσιάζονταν. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Πληροφόρησε το θύμα ότι είναι κύριος μέτοχος της εταιρείας AMERICAN GOLDMAN ASSOCIATES AEE και του γνωστοποίησε ότι είχε την πρόθεση να συμμετάσχει σε πλειστηριασμό ακινήτου στο Σύνταγμα προκειμένου να μεταστεγάσει εκεί την επιχείρησή του.

Μάλιστα, ένα μήνα αργότερα (τον Ιούνιο του 2003) δήλωσε στον κ. Καλαφάτη πως είχε ήδη αγοράσει έναντι 330.000 ευρώ το ακίνητο-«μέγαρο» του Συντάγματος και λέγοντας ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τις τράπεζες, του ζήτησε να του δανείσει 200.000 ευρώ προκειμένου να αποπληρώσει το υπόλοιπο του εκπλειστηριάσματος!

Για καλή του τύχη, ο επιχειρηματίας δεν «τσίμπησε» και αρνήθηκε να δανείσει το ποσό στον κ. Ντούβλη. Εκείνος όμως δεν το έβαλε κάτω και προχώρησε στο εναλλακτικό «σχέδιο».

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, είπε στο θύμα του ότι είναι ιδιοκτήτης ενός ακινήτου-φιλέτου στην περιοχή Άνω Βαθιά της Ερέτριας, έκτασης 10.218 τ.μ., και προσκομίζοντας διάφορα τοπογραφικά διαγράμματα και συμβολαιογραφικά έγγραφα τον έπεισε να του μεταβιβάσει το μισό ακίνητο αντί 200.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας δέχθηκε, ο πρώην σύζυγος της Μαριάννας Ντούβλη εισέπραξε το ρευστό, και για να φανεί και φερέγγυος δεν δίστασε να του δώσει οκτώ μεταχρονολογημένες επιταγές συνολικού ποσού 200.250 ευρώ.

Οι δυο πλευρές υπέγραψαν μάλιστα ιδιωτικό συμφωνητικό, που ανέγραφε ότι η μεταβίβαση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Αυγούστου 2003, και ότι σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Ντούβλης ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει πίσω τις 200.000 ευρώ.

Ο καιρός όμως κύλησε, η μεταβίβαση του οικοπέδου κωλυσιεργούσε και το θύμα άρχισαν να το ζώνουν φίδια…

Αποφάσισε, λοιπόν, να ελέγξει τις επιταγές που του είχε παραδώσει ο κατηγορούμενος για να διαπιστώσει ότι ήταν κλεμμένες!

«Ενόψει της εξέλιξης αυτής ο εγκαλών συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο στα γραφεία του τελευταίου την 1η Σεπτεμβρίου 2003, όπου ο κατηγορούμενος ισχυρίσθηκε πως δεν γνώριζε πως οι επιταγές που είχε παραδώσει στον εγκαλούντα ήταν κλεμμένες, είπε πως είχε ήδη μεταβιβάσει το ακίνητο στην Άνω Βαθιά Ερέτριας και συμφώνησε να αποδεχθεί δυο συναλλαγματικές του εγκαλούντα ποσού 200.000 ευρώ προκειμένου να αναλάβει τις ανωτέρω επιταγές», αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ωστόσο, οι συναλλαγματικές επιταγές έληξαν και ο κ. Ντούβλης δεν φρόντισε να τις πληρώσει.
Έτσι, ο επιχειρηματίας αποφάσισε να κάνει μια σοβαρή έρευνα για το ποιόν του αυτοαποκαλούμενου μεγαλοκτηματομεσίτη, για να διαπιστώσει τα εξής:

1) Ο κατηγορούμενος δεν είχε αγοράσει ποτέ, όπως έλεγε, το ακίνητο στο Σύνταγμα για την εταιρεία του,

2) Τα συμβόλαια που του είχε προσκομίσει για το οικόπεδο στην Ερέτρια ήταν πλαστά, και

3) Το ακίνητο που επρόκειτο δήθεν να του πουλήσει απλώς... δεν του ανήκε!

Τι υποστηρίζει ο κ. Ντούβλης

Από την πλευρά του, απολογούμενος ενώπιον της έκτης τακτικής ανακρίτριας που χειρίστηκε την υπόθεση, ο Χρήστος Ντούβλης αρνήθηκε την κατηγορία της απάτης.

Υποστήριξε ότι δανειζόταν από τον επιχειρηματία διάφορα χρηματικά ποσά προκειμένου να τα παίζει στο καζίνο (χαρακτηριστικά δήλωσε εθισμένος στον τζόγο) και επεσήμανε ότι η οφειλή των 200.000 ευρώ προήλθε εξαιτίας του υπέρογκου τόκου (της τάξης 8% μηνιαίως) που του έβαζε ο μηνυτής.

Εμμέσως πλην σαφώς, λοιπόν, ο κ. Ντούβλης κατηγόρησε τον επιχειρηματία ως τοκογλύφο. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν φαίνονται να έπεισαν, καθώς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι τα όσα είπε δεν επιβεβαιώνονται από κάποιο βάσιμο αποδεικτικό στοιχείο.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών