Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Παραίτηση Καστανίδη ζήτησε ο Τζαβάρας...


Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, ζητεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού ότι «αν δεν ζητήσει συγνώμη και δεν αποδοκιμαστεί από το κόμμα του για τα όσα είπε περί αποφυλάκισης εμπόρων ναρκωτικών που είναι φίλοι της κυβέρνησης», ο ίδιος θα ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του.

Νωρίτερα, ο κ. Τζαβάρας είχε αναφερθεί στα όσα αποκάλυψε δημοσίευμα της zougla.gr περί αποφυλάκισης εμπόρων ναρκωτικών: «Με Προεδρικό Διάταγμα που ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα, δίνετε χάρη σε εμπόρους ναρκωτικών, που είναι φίλοι σας, σε άλλου είδους κατάδικους, οι οποίοι έχουν συνέπειες από καταδικαστικές αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων».

Απαντώντας στη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο κ. Τζαβάρας σε δική του δήλωση ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι εναντίον του απειλές για προσωπική ποινική και αστική δίωξη εξαιτίας της γνώμης που διατύπωσε από το βήμα της Βουλής σχετικά με πρότασή του για την απονομή χάριτος σε πολίτη που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη είκοσι ετών για εμπορία ναρκωτικών, στρέφονται ευθέως κατά του δικαιώματος που έχει για απεριόριστη ελευθερία γνώμης και λόγου. Επιπλέον, επισημαίνει ο κ. Τζαβάρας, προδίδει άγνοια περί του ακαταδίωκτου του βουλευτή για την έκφραση γνώμης στο Κοινοβούλιο. «Ο κ. Καστανίδης για λόγους κοινοβουλευτικής ευπρέπειας οφείλει να παραιτηθεί», συμπλήρωσε ο βουλευτής.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών