Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Σε εισαγγελείς οι καταγγελίες περί αστυνομικής αυθαιρεσίας...


Σωστή η απόφαση και την επικροτούμε. Αρκετά με τις συγκαλήψεις στο χώρο της ΕΛ.ΑΣ. και τις ΕΔΕ της πλάκας. Αρκετά!


"Από εισαγγελικούς λειτουργούς και όχι από αστυνομικούς θα πρέπει να διεξάγονται στο εφεξής οι έρευνες μετά από καταγγελίες πολιτών για αστυνομική αυθαιρεσία, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθαν. Κατσιρώδης, προς τους εισαγγελείς Εφετών.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσιρώδη, η τακτική του να αναλαμβάνουν την έρευνα αστυνομικοί, οι οποίοι, μάλιστα, προέρχονται από τα ίδια αστυνομικά τμήματα με τους καταγγελλόμενους, «είναι αντίθετη με την αρχή της αμεροληψίας που διέπει το δικονομικό μας σύστημα σε όλα της τα στάδια».

«Σε περιπτώσεις καταγγελιών σε βάρος αστυνομικών πρέπει να ενημερώνεται άμεσα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο οποίος θα μεριμνά ώστε αυτές να ερευνώνται ανάλογα με την βαρύτητά τους είτε από τον ίδιο ή από κάποιον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών είτε από άλλες δικαστικές ανακριτικές Αρχές, όπως είναι οι Πταισματοδίκες και οι Ειρηνοδίκες» προσθέτει στην εγκύκλιό του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Όπως όμως διευκρινίζει ο κ. Κατσιρώδης, «η άποψη αυτή δεν σημαίνει ότι περιορίζεται η αρμοδιότητα του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. να ερευνά αντίστοιχες καταγγελίες επειδή η υπηρεσία αυτή επεμβαίνει μεθοδικά για καταγγελίες σε βάρος αστυνομικών που δεν υπηρετούν σ' αυτή».

Η εγκύκλιος κοινοποιήθηκε και στους Αστυνομικούς Διευθυντές".


zougla.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών