Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

«Νέο Σχολείο», δρόμοι παλιοί του Γιάννη Λογοθέτη




Αγία Παρασκευή,25-3-2010

Προς τους συναδέλφους μου
Εκπαιδευτικούς της
Β΄Δ/νσης Π.Ε Αθήνας

Γιάννης Λογοθέτης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας
Τηλ. 6945303572
mail: logothetis63@sch.gr
blog: http://logothetis63.blogspot.com/


«Νέο Σχολείο», δρόμοι παλιοί

Έξι είναι τα σχολεία της Β΄ Διεύθυνσης Π.Ε Αθήνας που καλούνται να «πιλοτάρουν» το «Νέο Σχολείο» την επόμενη σχολική χρονιά.
• Από τη Δ/νση (έδρα Αγία Παρασκευή) το 7ο Δ.Σ Αγίας Παρασκευής.
• Από το 1ο Γραφείο (έδρα Χαλάνδρι) το 1ο Δ.Σ Νέου Ψυχικού και το 6ο Δ.Σ Βριλησσίων.
• Από το 2ο Γραφείο (εδρα Μαρούσι) το 15ο Δ.Σ Αμαρουσίου και το 6ο Δ.Σ Κηφισιάς.
• Από το 3ο Γραφείο (έδρα Νέα Ιωνία) το 3ο Δ.Σ Ηρακλείου.
Αν και το γενικόλογο κείμενο καλών προθέσεων του Υπουργείου δεν απαντά σε κρίσιμα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επιμόρφωσή μας, τα νέα αναλυτικά προγράμματα και τα βιβλία, το ωράριο κ.λ.π, εκτιμώ ότι η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος θα περπατήσει καλά και εξηγώ αμέσως τους λόγους:
1. Τα σχολεία που προτείνονται διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές. Τα διδακτήριά τους είναι κατάλληλα για να εξυπηρετήσουν το ολοήμερο ωράριο. Διαθέτουν τους απαραίτητους χώρους για την ανάπτυξη αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων καθώς και οργανωμένα εργαστήρια πληροφορικής.
2. Το υπουργείο Παιδείας θα φροντίσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να διαθέσει το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και τις αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές στα συγκεκριμένα σχολεία. Η βιτρίνα είναι εύκολο να φτιαχτεί άλλωστε αφού μόνο εκατό σχολεία θα λειτουργήσουν, σε όλη την Ελλάδα, κατά την πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος.
3. Είναι σίγουρο τέλος ότι Εκπαιδευτικοί, παρά την επαγγελματική και οικονομική απαξίωσή μας, από τα μέτρα της κυβέρνησης, « θα βάλουμε πλάτη», χωρίς να υπολογίσουμε χρόνο και κόπο –συνηθισμένα άλλωστε τα βουνά απ΄τα χιόνια- για την επιτυχία του προγράμματος.

Τα δύσκολα όμως θα φανούν με την γενίκευση του προγράμματος σε όλα τα σχολεία της επικράτειας, η οποία με βάση τον προγραμματισμό, προβλέπεται να γίνει, αν θα γίνει, από τη σχολική χρονιά 2012-2013.
Έχοντας υπόψη:
α) Τις τεράστιες ελλείψεις σε χώρους και υλικοτεχνική υποδομή στα περισσότερα σχολεία μας,
β) τις δραματικές μειώσεις των δαπανών για την Παιδεία έτσι όπως προβλέπονται από το Πρόγραμμα Σταθερότητας για τα επόμενα χρόνια και
γ) Τις περικοπές κατά 50% και 70% σε μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αντίστοιχα που θα δημιουργήσουν σοβαρά λειτουργικά κενά στα σχολεία, συγχωνεύσεις τμημάτων και τριαντάρια τμήματα …

…. πολύ φοβάμαι ότι ο δρόμος που καλείται να περπατήσει το «Νέο Σχολείο» δε θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Γιάννης Λογοθέτης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών