Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Στον εισαγγελέα οι δράστες της επίθεσης Παναγόπουλου...


Εξιχνιάστηκε από την κρατική ασφάλεια η υπόθεση του προπηλακισμού και της επίθεσης κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, στις 5 Μαρτίου.

Δράστες φέρονται να είναι τρία άτομα, ηλικίας από 32 έως 37 ετών, τα οποία αναγνωρίστηκαν και από τον ίδιο τον κ. Παναγόπουλο. Οι δύο, ηλικίας 37 και 33 ετών, είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ ο τρίτος φοιτητής.

Τα στοιχεία τους ταυτοποιήθηκαν από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και από τo επίμαχo video που προέβαλε το Mega και το οποίο, κατόπιν αιτήματος του προέδρου της ΓΣΕΕ προς τον εισαγγελέα, ελήφθη υπ' όψιν.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σήμερα από την κρατική ασφάλεια στον εισαγγελέα και αφορά στην κατηγορία της πρόκλησης απρόκλητης σωματικής βλάβης.

Και οι τρεις έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για την πρόκληση επεισοδίων.

Ο πρώτος, ο οποίος έχει γεννηθεί το 1977, είχε συλληφθεί το 1997 για παραβάσεις του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού (επεισόδια σε γήπεδα) και το 1999 κατά τη διάρκεια επεισοδίων και του είχαν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης συμμορίας, της αντίστασης και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ο δεύτερος, ο οποίος έχει γεννηθεί το 1973, συνελήφθη μια ώρα μετά την επίθεση σε βάρος του κ. Παναγόπουλου, γιατί πετούσε πέτρες και βόμβες μολότοφ. Σε βάρος του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες απρόκλητης σωματικής βλάβης, διάτάραξης και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ο τρίτος είχε συλληφθεί το 1997 επειδή μετέφερε βόμβες μολότοφ σε σακίδιο ενώ το 1999 είχε κατηγορηθεί για εμπρησμό σε υποκατάστημα της Γενικής Τράπεζας στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται για μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αρχικά είχε υπονοηθεί, αλλά της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης. Μάλιστα, ένας εξ' αυτών είναι συνδικαλιστής παράταξης της ΓΣΕΕ, που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

zougla.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών