Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Του Θέματος... το κάγκελο.


Ίντριγκα και πλούσιο παρασκήνιο γυρω από την εφημερίδα του Αμαρουσίου, τη στιγμή που ο Θέμος "απειλεί" τον μεγαλομέτοχο...Καλά ξεμπερδέματα...
Το ραντεβού στην Αράχωβα ήταν, ως φαίνεται, ο πρώτος σταθμός ενός οδοιπορικού, που πιθανόν να οδηγήσει στην ιδιότυπη «λιποταξία» τον Γιάννη Πρετεντέρη, στέλεχος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ). Ο συνομιλητής του στις πλαγιές του Παρνασσού ήταν ο Φώτης Μπόμπολας. Ο Γιάννης Πρετεντέρης, την τελευταία περίοδο και μετά τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη, ήταν ιδιαίτερα δύσθυμος, απογοητευμένος και δήλωνε στο στενό του περιβάλλον ακόμη και προδομένος. Οι αλλαγές στις εφημερίδες «Βήμα» και «Νέα» δεν τον ικανοποίησαν, αφού επί της ουσίας υποβαθμίστηκε, την ώρα που τα άλλα στελέχη του Συγκροτήματος αναλάμβαναν τις θέσεις που θεωρητικά θα οδηγήσουν την επιχείρηση κατά την επόμενη δεκαετία.

Ο Γιάννης ΠρετεντέρηςΤο ραντεβού στην Αράχωβα κλείστηκε πριν εκδηλωθεί η «ρωγμή» στις σχέσεις του Γιάννη Πρετεντέρη με το μεγάλο πλέον αφεντικό του ΔΟΛ, τον Σταύρο Ψυχάρη. Αφορμή και θρυαλλίδα αποτέλεσε το πόνημα του δημοσιογράφου στην κυριακάτικη έκδοση του Βήματος, την προηγούμενη Κυριακή. Ένα πόνημα που σαν στόχο είχε μεν τον Κώστα Καραμανλή και την πρόωρη συνταξιοδότησή του, αλλά που σαν αιχμή είχε την ιστορική φράση που απηύθυνε η Ντόρα Μπακογιάννη στον πρώην πρωθυπουργό. Φράση που δεν περιποιεί τιμήν σε μία κυρία αλλά και που αποδεικνύει πως η εν λόγω πολιτικός έχει guts. Κατά τον Γιάννη Πρετεντέρη, η Ντόρα Μπακογιάννη, το βράδυ της μεγάλης ήττας απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα του Καραμανλή με το επικό «Άει γ... σου».Η πολιτικός έγινε έξαλλη και φέρεται να προειδοποίησε τον Γιάννη Πρετεντέρη πως, εάν δεν διαψεύσει τα γραφόμενα, τότε θα αποταθεί στον κ. Ψυχάρη και στη Δικαιοσύνη. Ο Σταύρος Ψυχάρης, έμπειρος σε τέτοιες εμπλοκές, απλώς εξήγησε στον διαμαρτυρόμενο για τις απειλές δημοσιογράφο τα αυτονόητα «Έτσι που τα έμπλεξες… ξέμπλεξέ τα τώρα μόνος σου».

Ο Σταύρος Ψυχάρης. Το μεγάλο "αφεντικό" του ΔΟΛΤο ποτήρι της πίκρας ξεχείλισε και το καμάρι του ΔΟΛ άρχισε πλέον στα σοβαρά να αντιλαμβάνεται πως τα περιθώρια ελιγμών του στενεύουν.Οι συνομιλίες με τον Φώτη Μπόμπολα έχουν ωστόσο « διαβεί τον Ρουβίκωνα». Η πρόταση του κ. Πρετεντέρη ήταν απλή. Θα μετακομίσει στον Πήγασο, στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου εν είδει συμβούλου και στη συνέχεια, όταν με το καλό «χηρέψει» η θέση στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»... τότε θα στρογγυλοκαθόταν στην καρέκλα του Θέμου Αναστασιάδη. Την Πέμπτη που μας πέρασε, ο κ. Γιάννης Πρετεντέρης συναντήθηκε με τον πατριάρχη του Συγκροτήματος της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου, Γιώργο Μπόμπολα. Ακούγεται πως στον προθάλαμο του γραφείου του κ. Μπόμπολα πραγματοποιήθηκε και μία άλλη «προσχεδιασμένη» συνάντηση μεταξύ Θέμου Αναστασιάδη και Γιάννη Πρετεντέρη. Ουδείς γνωρίζει περισσότερα και η υπόθεση θυμίζει ολίγον Μεδίκους στην Αναγεννησιακή Φλωρεντία. Τόσο ο Φώτης Μπόμπολας όσο και ο Γιάννης Πρετεντέρης αναμένουν την εκδήλωση της τελικής φάσης στη ρήξη των σχέσεων μεταξύ του Θέμου Αναστασιάδη και του Συγκροτήματος Μπόμπολα. Μία σχέση που, άλλωστε, εξαρχής είχε ημερομηνία λήξεως. Ο ίδιος ο Αναστασιάδης προαναγγέλλει την αποχώρηση - αποπομπή του με κάθε ευκαιρία. Ήδη είναι γνωστές οι συνεχείς επαφές του με την οικογένεια του μακαρίτη του Κακαουνάκη σχετικά με την εξαγορά από τον ίδιο της εφημερίδας «Το Καρφί». Στις συζητήσεις αυτές παρίστανται τόσο η σύζυγος του Νίκου Κακαουνάκη όσο και η μεγάλη του θυγατέρα.

Ο Θέμος Αναστασιάδης Είναι προφανές πως ο Γιάννης Πρετεντέρης, κατά καιρούς κυανοπώγων του Κώστα Σημίτη στον πρωινό καφέ, επιστήθιος σύντροφος του Ευάγγελου Βενιζέλου στον αγώνα του κατά του Γιώργου Παπανδρέου, πρωτεργάτης στη διαμόρφωση του προφίλ του Κώστα Καραμανλή ως εντίμου και καταλληλότερου πρωθυπουργού, στήριγμα μέχρι την τελευταία στιγμή της Ντόρας Μπακογιάννη και τέλος, ο άνθρωπος που επέβαλε στο «Βήμα» την ιστορική φράση «Γιώργο Παραιτήσου» σε μία έκρηξη δημοσιογραφικής επιφοιτήσεως, είναι, λοιπόν, προφανές πως ο εν λόγω παράγων στα ελληνικά ΜΜΕ απώλεσε όλες τις πολιτικές μάχες που έδωσε και ηττήθηκε κατά κράτος σε όλες τις προβλέψεις και επιλογές του. Είναι προφανές πως την ύστατη ώρα διακινδυνεύει το τελευταίο του χαρτί, αλλάζοντας χαράκωμα με την ελπίδα να γίνει αποδεκτός από τον άσπονδο φίλο (στην καλύτερη) ή ορκισμένο εχθρό του Σταύρου Ψυχάρη, την οικογένεια Μπόμπολα. Ένα στοίχημα που δεν είναι καθόλου εύκολο να κερδηθεί, αφού η επιτυχία του εγχειρήματος θα είναι αποτέλεσμα καραμπόλας σε γαλλικό μπιλιάρδο με δύο κόκκινες μπάλες και μία λευκή.Θα είναι πολύ δύσκολο για το Συγκρότημα Μπόμπολα να προκαλέσει εκ νέου και ανοικτά το Μαξίμου, με την αναβάθμιση ενός ανθρώπου που ο Γιώργος Παπανδρέου έχει απορρίψει και έχει εκθέσει. Εκτός εάν εκεί στον «Πήγασο» έχουν καταλήξει πως οι εργολαβίες εφεξής δεν περνούν, παρά μόνο από τα χέρια της Τίνας Μπιρμπίλη, η οποία και αποτελεί «κόκκινο πανί» για την κατασκευαστική εταιρεία του Γιώργου Μπόμπολα, οπότε ο πόλεμος είναι προ των πυλών.Μία τέτοια έκβαση αυτής της υπόθεσης απλώς θα σήμαινε αλλαγή στρατηγικής του ΔΟΛ έναντι του Μαξίμου και έναρξη νέας στρατηγικής του Συγκροτήματος Μπόμπολα έναντι του Γ. Παπανδρέου. Οψόμεθα.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών