Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Στη φυλακή και ο Τρομπούκης και οι υπόλοιποι έξι...


Για να τελειώνουμε με την παραφιλολογία. Θετική η είσηγηση του εισαγγελέα έφαγε "πόρτα" από το Συμβούλιο και ο Τρομπούκης και οι υπόλοιποι έξι. Σκόπιμες λαθεμένες διαρροές πήραν στο λαιμό τους κόσμο και κοσμάκη. Πάντως οι δικηγόροι του μεγαλοεργολάβου από την Παρασκευή το απόγευμα ήταν σκασμένοι... Διαβάστε την είδηση της μη αποφυλάκισης και από εδώ:



ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΟΥ “ΕΒΓΑΛΑΝ” ΤΟΝ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ(ΕΑΝ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ)

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΟΥΦΙΑ ΕΙΔΗΣΗ

ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ Ο “ΓΙΓΑΝΤΑΚΙΑΣ” ΔΙΑΡΡΕΕΙ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ”

Αιφνιδιάστηκαν οι πάντες από την πρόταση του Εισαγγελέα, να αποφυλακιστεί ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ο εισαγγελέας πρότεινε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την αποφυλάκιση του Γιώργου Τρομπούκη, συνομιλητή του βαρυποινίτη Βλαστού, εργολάβου και συγγενικού προσώπου του δολοφονηθέντος ανθρώπου της νύκτας Γιώργου Αναγνωστόπουλου.

Το Συμβούλιο απέρριψε -με ψήφους δύο προς μία – την πρόταση του Εισαγγελέα , και με το βούλευμα 208 της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου αποφάσισε την παράταση της κράτησης του Τρομπούκη για ένα ακόμη εξάμηνο. Ο Εισαγγελέας είχε εισηγηθεί, μάλιστα, την αποφυλάκιση του Τρομπούκη με εγγύηση 100.000 ευρώ.

Η πρόταση του Εισαγγελέα προβλημάτισε, ωστόσο, του νομικούς κύκλους. Για ποιον λόγο άραγε εκδηλώθηκε τόσο ευνοϊκή μεταχείριση για έναν εκ των πρωταγωνιστών της απαγωγής Παναγόπουλου, η οποία συντάραξε το πανελλήνιο;

Κύκλοι, που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο τρίγωνο Δικαιοσύνη – Κρατική Ασφάλεια – Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά ζωής, επισημαίνουν πως ο Τρομπούκης μετήχθη από τις φυλακές Γρεβενών στον Κορυδαλλό, σπεύδοντας να πληρώσει και όσα μικροποσά όφειλε από άλλες δικαστικές του εκκρεμότητες, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος για την αποφυλάκισή του. Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν μετ’ επιτάσεως πως ο Γιώργος Τρομπούκης φέρεται να «εξυπηρέτησε τις διωκτικές Αρχές σε μία άλλη σημαντικότατη υπόθεση για το κύρος της ΕΛΑΣ, το οποίο είχε βάναυσα πληγεί την τελευταία περίοδο. Η «εξυπηρέτηση» αφορούσε στην σύλληψη βαρυποινίτη. Στα πλαίσια του «δούναι και λαβείν» μεταξύ διωκτικών Αρχών και πληροφοριοδότη τοποθετούν οι παροικούντες την Ευελπίδων την μεθόδευση (έστω και άγαρμπη) της αποφυλάκισης του Γιώργου Τρομπούκη.

Κύκλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και της ηγεσίας του Δικαστικού Σώματος επισημαίνουν πως είναι εξαιρετικά σπάνιο -αν όχι απίθανο- να μην υιοθετείται από Δικαστικό Συμβούλιο πρόταση του Εισαγγελέα. Με λίγα λόγια, ενισχύεται η αίσθηση ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αντέδρασε, και μάλιστα σθεναρά, και απέρριψε την εισηγητική πρόταση. Μένει να αποδειχθεί το αν ο Γιώργος Τρομπούκης επιθυμούσε πραγματικά να αποφυλακιστεί μετά την διοχέτευση πληροφοριών περί της δραστηριότητάς του στο παρασκήνιο των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Με το ίδιο βούλευμα (208/2010) και πρόεδρο του Συμβουλίου την Χρυσούλα Πλατιά, παραμένουν στην φυλακή οι κατηγορούμενοι -για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου- Γιάννης Θώδης, Μανώλης Σκαραλάτος, Γιώργος Κατσαγάνης, Αριστείδης Κλεφτογιάννης και Απόστολος Πετράκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών