Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Έτοιμο το εμβόλιο για τη νέα γρίπη;


Το εμβόλιο κατά της γρίπης Η1Ν1, το οποίο παρασκευάζεται από τη Novartis, έδειξε "ισχυρή ανοσοποιητική αντίδραση" ακόμα και ύστερα από τη χορήγηση μιας μόνο δόσης, ανακοίνωσε την Πέμπτη η ελβετική φαρμακοβιομηχανία.

Στην ανακοίνωσή της η Νovartis αναφέρει ότι οι κλινικές έρευνες έδειξαν "ισχυρή ανοσοποιητική αντίδραση", η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει προστασία για το 80% των περιπτώσεων της νέας γρίπης μετά τη χορήγηση μιας μόνο δόσης και για το 90% των περιπτώσεων μετά τη χορήγηση δυο δόσεων.

Οι κλινικές έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε 100 ανθρώπους ηλικίας από 18 ως 50 ετών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λέστερ στην κεντρική Αγγλία με εμβόλιο το οποίο αναπτύχθηκε μέσω κυτταρικής καλλιέργειας, μια γρήγορη και...
νέα μέθοδο.

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία ανέφερε ότι και άλλες κλινικές έρευνες πραγματοτοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο στις οποίες συμμετέχουν 6.000 ενήλικες και παιδιά, αλλά δε διευκρίνισε πότε θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο.

Η Novartis που βρίσκεται σε συζητήσεις με 35 κυβερνήσεις, έχει δεχθεί από την αμερικανική κυβέρνηση παραγγελίες αξίας 979 εκατομμυρίων δολαρίων και έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια με τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ελβετία.

www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών