Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Απογοητευμένοι οι Έλληνες


Απογοητευμένοι από την κατάσταση της απασχόλησης εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, που καλύπτει το διάστημα μεταξύ 12ης Ιουνίου και 6ης Ιουλίου.
Οι Έλληνες χαρακτηρίζουν «κακή την κατάσταση» σε ποσοστό 94%, ενώ εξίσου δυσαρεστημένοι φαίνονται να είναι και οι Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι αποτυπώνουν την απογοήτευσή τους με ποσοστό 85%.
Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι 9 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι «είναι δύσκολο να βρεις καλή δουλειά στην Ελλάδα ακόμη και αν έχεις υψηλά προσόντα» (Ελλάδα 91% - ΕΕ 80%).
Οι προβλέψεις των Ελλήνων, τόσο για την οικονομική όσο και την εργασιακή κατάσταση στην Ελλάδα είναι δυσοίωνες, καθώς εκτιμούν επιδείνωση τους επόμενους 12 μήνες (48% και 52% αντίστοιχα).
Και στις δύο περιπτώσεις, οι Έλληνες πολίτες, που απάντησαν στο Ευρωβαρόμετρο, συγκεντρώνουν από τα υψηλότερα αρνητικά ποσοστά της έρευνας...

Συμπληρωματικά αναφέρεται, μάλιστα, ότι σημαντική μερίδα της ελληνικής κοινής γνώμης προβλέπει στασιμότητα τη χρονιά που μας έρχεται και για τους δύο τομείς, οικονομία (Ελλάδα 41%, ΕΕ 36%) και απασχόληση (Ελλάδα 39%, ΕΕ 32%).
Αρκετοί είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες που εκφράζουν ικανοποίηση για την κατάσταση του περιβάλλοντος στη χώρα τους (ΕΕ 44%), σε αντίθεση με τους Έλληνες που συγκεντρώνουν το χαμηλότερο ποσοστό ικανοποίησης του ευρωπαϊκού δείγματος (16%).
Οι Έλληνες, επίσης, περισσότερο από κάθε Ευρωπαίο πολίτη, εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, εκτιμώντας ότι βρίσκεται σε δεινή κατάσταση (Ελλάδα 89%, ΕΕ 77%).
Οι Έλληνες σε ποσοστό 90%, πιστεύουν ότι η ελληνική οικονομία επηρεάζεται από την παγκόσμια οικονομική κατάσταση (ΕΕ 85%).
Το 56% της ελληνικής κοινής γνώμης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την καθημερινή ζωή (ΕΕ 22%).
Σε ένα γενικότερο ερώτημα του Ευρωβαρόμετρου για το πώς κινούνται (την εποχή της έρευνας) τα πράγματα στη χώρα τους, Έλληνες και Ευρωπαίοι ερωτηθέντες, με ποσοστά 73% και 50% αντίστοιχα, εκφράζουν ανησυχία καθώς κρίνουν ότι οι χώρες τους οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση.
Το ελληνικό αρνητικό ποσοστό είναι το τέταρτο υψηλότερο του συνολικού δείγματος της έρευνας έπειτα από αυτά της Λετονίας 78%, της Κροατίας 77% και τους Ουγγαρίας 75%.Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι τόσο οι Έλληνες όσο και οι Ευρωπαίοι πολίτες εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην ΕΕ, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα, πιστεύουν ότι έχει επαρκή δύναμη αλλά και μέσα για να υπερασπιστεί τα οικονομικά της συμφέροντα στην παγκόσμια οικονομία (Ελλάδα 72% ΕΕ 66%).

www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών