Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Οι ελληνικές τράπεζες κινδυνεύουν περισσότερο


Τους υψηλότερους κινδύνους στη Δυτική Ευρώπη αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμα ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο πιστωτικής ανάλυσης στη Standard & Poor's Λουίτζι Μότι.

Ειδικότερα, η έκθεσή του εκτιμά ότι υπάρχει αυξημένος πιστωτικός κίνδυνος στις ελληνικές τράπεζες, λόγω της σημαντικής έκθεσής τους σε αγορές με υψηλότερους οικονομικούς κινδύνους, αλλά και λόγω των μεγάλων μακροοικονομικών ανισορροπιών που διαπιστώνονται σε ορισμένες από τις αγορές – στόχους. Κίνδυνος υπάρχει και από την απότομη οικονομική επιβράδυνση που βιώνουν.

Ακόμα, στην έκθεση σημειώνεται ότι παρόλη τη ραγδαία πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον κλάδο, η χρηματοοικονομική διαμεσολάβηση στην ελληνική οικονομία παραμένει χαμηλότερη, συγκριτικά με άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες, ενώ οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν λιγότερο εξελιγμένες σε σχέση με τις τράπεζες της Δυτικής Ευρώπης.

Επίσης εκφράζεται η άποψη ότι η ελληνική οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη σε μεγάλες εξωτερικές ανισορροπίες και σε συνδυασμό με τις δομικές αδυναμίες της αγοράς εργασίας, προκαλεί τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.

www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών