Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Διαρρήκτες μέσω facebook


Οι χρήστες του Facebook που ενθουσιάζονται για επικείμενες διακοπές ή ένα πρόσφατα αγορασμένο γκάτζετ μπορεί να μην το λένε μόνο στους φίλους τους αλλά και σε πιθανούς διαρρήκτες, προειδοποιεί μια ασφαλιστική εταιρεία.
Μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2.092 χρήστες κοινωνικών μέσων δικτύωσης, που διενεργήθηκε από την British-based Legal & General διαπίστωσε ότι σχεδόν τέσσερα στους δέκα, ή αλλιώς το 38 τοις εκατό, των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις κοινωνικές περιοχές δικτύωσης όπως το Facebook ή το Twitter ενημερώνουν για τα σχέδια των διακοπών τους, ενώ το 33 τοις εκατό δίνει λεπτομέρειες ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακο μακριά από το σπίτι.
"Συνδυάζοντας τη διαπίστωση ότι ένα ανησυχητικά μεγάλο μέρος των χρηστών είναι έτοιμο να έχουν μια on-line φιλία με ανθρώπους που δεν ξέρουν πραγματικά, αυτό συνιστά έναν σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια του σπιτιού τους αλλά βεβαίως και του περιεχομένου τους," σημειώνει ο ασφαλιστής...

Σε μια έκθεση αποκαλούμενη "Ψηφιακός Εγκληματίας," η εταιρεία British-based Legal & General διαπιστώνει ότι οι εν λόγω άνθρωποι χρησιμοποίησαν τις κοινωνικές περιοχές μέσων για να συνδεθούν με ανθρώπους που ήταν ουσιαστικά ξένοι, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να παρέχει στους πιθανούς κλέφτες ζωτικής σημασίας, προσωπικές πληροφορίες.
Προκειμένου να εξετάσει πόσο εύκολα οι άνθρωποι δέχτηκαν τους on line "φίλους", η εταιρεία ερευνών επελήφθη του ζητήματος σε απευθείας σύνδεση, με τον ερευνητή της ευρωπαικής αγοράς για ζητήματα γνώμης, στέλνοντας 100 αιτήματα υποψηφίων φίλων σε ξένους που επέλεξε τυχαία.
Από εκείνα τα 13 τοις εκατό έγινε αποδεκτά στο Facebook και 92 τοις εκατό στο Twitter, χωρίς κανένα έλεγχο. Αλλά παρά αυτούς τους νέους "φίλους," η έρευνα διαπίστωσε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα, ή 64 τοις εκατό, ηλικίας από 16 έως 24 ετών μοιράστηκαν τα σχέδια των διακοπών τους, με νεότερους χρήστες, πιθανόν για να δώσουν λεπτομέρειες για αυτούς.
Οι άνδρες βρέθηκαν να είναι αρκετά πρόθυμοι για να δώσουν τις προσωπικές πληροφορίες on-line, με το 13 τοις εκατό να συμπεριλαμβάνει και τον αριθμό του κινητού τους στο προφίλ τους έναντι 7 τοις εκατό των γυναικών. Εννέα τοις εκατό των ανδρών ταχυδρόμησαν επίσης τη διεύθυνσή τους έναντι 4 τοις εκατό των γυναικών.
"Αυτή η αντίδραση θα μπορούσε να οδηγήσει έναν εντελώς ξένο να μάθει αν ήθελε για τα ενδιαφέροντα, τη θέση, τις μετακινήσεις μέσα και έξω από το σπίτι ενός προσώπου," διαπίστωσε η εταιρεία British-based Legal & General.
www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών