Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Νέες λεωφορειολωρίδες στη μάχη για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα


Έξωση στα ΙΧ από το κέντρο της Αθήνας δρομολογεί ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ), με την επέκταση του υπάρχοντος δικτύου λεωφορειολωρίδων και τη δημιουργία 19 νέων ειδικών λεωφορειακών γραμμών ταχείας διέλευσης, με λίγες στάσεις, που θα τροφοδοτούν Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ και Προαστιακό.
Οι νέες λωρίδες κυκλοφορίας των λεωφορείων θα είναι ταχείας διέλευσης, αφού θα υπάρχουν διαχωριστικά (π.χ. στηθαία, κράσπεδα) ώστε να αποτρέπεται η είσοδος οποιουδήποτε άλλου τύπου οχήματος μέσα σε αυτές. Στόχος είναι να αναπτύσσουν τα λεωφορεία υψηλή μέση ταχύτητα 35 χλμ./ώρα και με αραιές στάσεις -περίπου κάθε ένα χιλιόμετρο- να τροφοδοτούν διαρκώς με επιβάτες τα μέσα σταθερής τροχιάς.
Στη δημόσια διαβούλευση του ΟΑΣΑ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, για τον επανασχεδιασμό του δικτύου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας έγινε σαφές πως όσο περνά ο καιρός η πρόσβαση των ΙΧ -και ενδεχομένως και των ταξί- στο κέντρο, αλλά και τις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε αυτό, θα περιορίζεται δραστικά.
Εκτός από τη δημιουργία 19 νέων λεωφορειακών γραμμών ταχείας διέλευσης, αποφασίστηκε και η επέκταση του υπάρχοντος δικτύου των λεωφορειολωρίδων κατά 100 χλμ., ώστε το συνολικό μήκος τους να φτάσει τα 150 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με τα Νέα, ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης του Λεκανοπεδίου περιλαμβάνει τη μείωση των λεωφορείων στο κέντρο της πόλης και την αύξηση των δημοτικών και διαδημοτικών γραμμών που θα συνδέουν διάφορα προάστια με τους σταθμούς του Μετρό και του Προαστιακού, καθώς και γραμμές που θα συνδέουν αποκλειστικά σταθμούς του Μετρό μεταξύ τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών