Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Η γρίπη, το εμβόλιο και τα τηλεοπτικά σόου Αβραμόπουλου


Πρέπει να αφήσουμε για λίγο –γιατί αυτός δε μας αφήνει-τον Υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο και τα αλλεπάλληλα τηλεοπτικά σόου του, πότε για την απαγόρευση του καπνίσματος και πότε -κυρίως- για τις αναγγελίες του ότι θα εμβολιασθούν οι Έλληνες για τη νέα γρίπη από το Σεπτέμβριο ενώ η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας τον διαψεύδει προβλέποντας ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο μετά τον Οκτώβριο, πιθανότατα περί τις γιορτές, και να ασχοληθούμε με μια μικρή χώρα, το Βέλγιο, για να δούμε πως αντιδρούν και οργανώνουν τα πράγματα ενόψει της επερχόμενης πανδημίαςΑς αφήσουμε την αποκέντρωση της διάθεσης των αντιικών φαρμάκων σε 11 κέντρα που θα τα διαθέτουν σε νοσοκομεία και κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ας αφήσουμε την διάθεση τους και από τα φαρμακεία της χώρας για όσους θέλουν να νοσηλευθούν στο σπίτι τους από τον προσωπικό γιατρό τους και ας ασχοληθούμε με την οικονομική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Οι βλάκες, λοιπόν, οι Βέλγοι- σε αντίθεση με εμάς τους πανέξυπνους- συνέστησαν μια ειδική, διυπουργική ομάδα εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση της κρίσης(Ομάδα Influenza) η οποία ,εκτός των πολλών πρακτικών προβλημάτων που καλείται να επιλύσει, ασχολήθηκε και με το τι θα συμβεί στην Οικονομία της χώρας σε περίπτωση πανδημίας. Τα συμπεράσματα της ενδιαφέρουν και την Ελλάδα αφού τα ίδια που θα συμβούν στο Βέλγιο τα ίδια –περίπου- θα συμβούν και στη χώρα μας.
Στο Βέλγιο λοιπόν, προβλέπεται να αρρωστήσει, κατά κύματα, μέχρι το Μάρτιο, το 35% του πληθυσμού. Αυτό σημαίνει, λένε οι Βέλγοι, ότι παρά τη χαμηλή θνησιμότητα ( 2 έως και 5 άτομα ανά χίλιους ασθενείς) θα πληγεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας διότι θα απουσιάσουν, αρχής γενομένης από το φθινόπωρο, μαζικά από τις επιχειρήσεις, εκατοντάδες χιλιάδες γριπιασμένοι άνθρωποι, τουλάχιστον για επτά ημέρες ο καθένας.
Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν άλλοι τόσοι περίπου (σύζυγοι, γονείς, συγγενείς κ.λ.π.) που θα παραμείνουν κοντά στον άρρωστο τους . Με άλλα λόγια θα βρεθεί εκτός εργασίας μέσα σε ελάχιστους μήνες το 70% περίπου του ενεργού πληθυσμού της χώρας με καταστροφικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις που τους απασχολούν. Η κυβερνητική ομάδα αντιμετώπισης της γρίπης- και όχι ο Βέλγος κ. Αβραμόπουλος- ήδη κάλεσε όλες τις επιχειρήσεις να συντάξουν από τώρα ένα οργανόγραμμα για την υποκατάσταση των υπαλλήλων τους που θα πέσουν, φυσικά απρόοπτα, άρρωστοι έτσι ώστε να μπορούν να καλύψουν τουλάχιστον τις θέσεις –κλειδιά όπου η μη επάνδρωση τους θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία τους. Όλα αυτά που γνωρίζουν οι Βέλγοι και έχουν ήδη ενσωματώσει στη δράση τους είναι γνωστά στην κυβέρνηση μας όπως λ.χ. ότι ο αριθμός των ασθενών και των έμμεσων θανατηφόρων περιπτώσεων( εμφράγματα, ανακοπές καρδιάς σύμφωνα με τη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση – British Medical Journal) θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που υπολογίζουν;
Οι Βέλγοι είναι σοβαροί άνθρωποι. Εμείς, κ. Αβραμόπουλε ;
www.newstime.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών