Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Η Μ. Δαμανάκη για το φιλμ του Κ. Γαβρά


Για δυσφήμηση του νέου Μουσείου της Ακρόπολης και αποδυνάμωση του ελληνικού αιτήματος για επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, έκανε λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, με αφορμή την περικοπή σκηνών από το φιλμ του Κώστα Γαβρά "Ο Παρθενώνας και η Λογοκρισία" που προβάλλεται στον προθάλαμο της γυάλινης αίθουσας με τα γλυπτά του Παρθενώνα, στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Είπε ότι είναι μία κακή αρχή να συνδέεται με το γεγονός αυτό το Μουσείο της Ακρόπολης.
Η κα. Δαμανάκη αναρωτήθηκε πως ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, «ψαλιδίζει με τέτοια ευκολία ένα καλλιτεχνικό έργο» τη στιγμή που ζητά την επανένωση των γλυπτών για να είναι ακέραιο το μνημείο της Ακρόπολης.
Η Κα. Δαμανάκη επεσήμανε πως ένα καλλιτεχνικό έργο δεν πρέπει να τεμαχίζεται, τονίζοντας πως αυτό δεν ισχύει μόνο για τα γλυπτά του Παρθενώνα.
Επίσης δήλωσε πως αυτός δεν είναι ο πολιτικός πολιτισμός της χώρας και κατήγγειλε ότι η λογοκρισία έγινε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.
Ακόμα, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της επειδή ο διευθυντής του Μουσείου, κ. Δημήτρης Παντερμαλής δέχτηκε την παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού.
Τέλος, δήλωσε ότι εάν στη διακυβέρνηση της χώρας ήταν το ΠΑΣΟΚ δε θα είχε δεχτεί τις πιέσεις, επισημαίνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά το σταδιακό διαχωρισμό κράτους εκκλησίας.
www.skai.gr



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σημεία των καιρών που πρέπει να μας προβληματίσουν:
1.Απόφαση της κυβέρνησης για δυνατότητα φοίτησης και κοριτσιών στα εκκλησιαστικά λύκεια με διευκρινιστική δήλωση ότι την τελική απόφαση θα παίρνουν οι μητροπολίτες οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να μην εφαρμόζουν τη σχετική κυβερνητική απόφαση με τη μη χορήγηση της απαιτούμενης από το νόμο συστατικής επιστολής για την εγγραφή η οποία θα... αναφέρει ότι δεν είναι δυνατή η φοίτηση επειδή αφορά άτομο γένους θηλυκού!!!!
2. Κριτικάρεται αρνητικά η αυτονόητη ενέργεια του μητροπολίτη Χίου αναφορικά με τη εύσχημη άρνησή του να δεχθεί χειροφιλήματα συμφωνα με τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας ως ελάχιστο μέσο προφύλαξης κατά της γρίπης [προφανώς επειδή αποδυναμώνεται το δόγμα για μη μετάδωση μικροβίων σε ενέργειες οι οποίες παραπέμπουν σε θέματα "πίστεως"]!!!!
3. Λογοκρίνεται η δουλεία του Γαβρά επειδή αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα αναφορικά με τις καταστροφές των μνημείων του ελληνικού πολιτισμού των προχριστιανικών χρόνων από το φανατικό ιερατείο
Έλεος πια στις σκοταδιστικές αντιλήψεις που μας υποβαθμίζουν στο πολιτιστικό,εκπαιδευτικό και επιστημονικό επίπεδο
Τέλος θα θέλω να σημειώσω ότι η παράθεση απόψεων θα πρέπει να γίνεται με βάση επιχείρήματα και όχι με κραυγές και ύβρεις που συνοδεύουν φανατισμούς που συνήθως ήταν καταστροφικοί για ηην πορεία αυτού του τόπου και όχι μόνο.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα είναι θέμα παιδείας όπως θέλει να διακηρύσσει η κυβέρνηση που αρνείται αυτονόητες αξίες που πρέπει να διέπουν τη μορφωτική - παιδευτική διαδικασία και δεν θα επιτρέπουν αποκλεισμούς και απαγορεύσεις έκφρασης γνώμης

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΜΠΟΥΡΙΤΣΑΣ
π. Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών