Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Κλειδωμένος σύγχρονος πυροσβεστικός εξοπλισμός


Εγκλωβισμένος παραμένει στο σταθμό εθελοντών δασοπυροσβεστών στη Νέα Μάκρη πυροσβεστικός εξοπλισμός συνολικής αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Αιτία είναι η ξαφνική διακοπή της παροχής ρεύματος από το παρακείμενο στρατιωτικό φυλάκιο, που κρατά κατεβασμένα τα ρολά.
Ο πυροσβεστικός σταθμός έπαιρνε ρεύμα από το φυλάκιο της παλιάς δεξαμενής του στρατού, που ωστόσο σύμφωνα με καταγγελίες τοπικών φορέων τα τελευταία 16 χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένος αποτελώντας κυρίως στέκι τοξικομανών.
Ο δήμος Νέας Μάκρης τονίζει ότι προχώρησε σε προφορική συνεννόηση με τους εκπροσώπους του στρατιωτικού θερέτρου της περιοχής, καθώς αν ακολουθούσε τις γραφειοκρατικές χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται από τη ΔΕΗ, ο σταθμός θα παρέμενε κλειστός καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που μίλησε στο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι δεν υπήρξε ποτέ γραπτό αίτημα από το Δήμο Νέας Μάκρης. Παράλληλα το υπουργείο ζήτησε από τη ΔΕΗ να κόψει την παροχή ρεύματος λόγω υπερκατανάλωσης.
www.skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών