Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Βρήκαν το ένα μαύρο κουτί του airbus


Εντοπίστηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου airbus Α310 της Yemenia Air, το οποίο κατέπεσε το πρωί της Τρίτης ανοιχτά των Νήσων Κομόρος στον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με γάλλους αξιωματούχους.
Οι προσπάθειες για αποκωδικοποίηση των πληροφοριών αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας.

"Το σήμα του μαύρου κουτιού εντοπίστηκε χθες (Τρίτη) στις 16:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας) από αναγνωριστικά αεροσκάφη, περίπου 40 χιλιόμετρα από τις ακτές της Μεγάλης Κομόρας", εξήγησε ο κ. Ζουαντέ που βρίσκεται επί τόπου.
Ο γάλλος υπουργός εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι το δυστύχημα οφείλεται στις άσχημες καιρικές συνθήκες, προσθέτοντας ωστόσο ότι το αεροσκάφος "δεν ήταν σε καλή κατάσταση" και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα μαύρα κουτιά "θα αποκαλύψουν την αλήθεια".
Εξάλλου την Τρίτη, ο γάλλος υπουργός Μεταφορών, Ντομινίκ Μπισερό, υπενθύμισε ότι το μοιραίο αεροσκάφος, ηλικίας 19 ετών, είχε "αποκλειστεί" από το γαλλικό έδαφος "εδώ και μερικά χρόνια γιατί θεωρήσαμε ότι παρουσίαζε αρκετές δυσλειτουργίες στα συστήματά του".
Η αεροπορική εταιρεία Yemenia από την πλευρά της εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι "εφαρμόζει αυστηρή πολιτική προκειμένου τα αεροσκάφη της να είναι σε άριστη κατάσταση και ότι διασφαλίζει την τακτική συντήρησή τους, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές που εφαρμόζουν όλες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες".
Η εταιρεία κατήγγειλε "τις ψευδείς πληροφορίες και τις υποθέσεις για τεχνικά προβλήματα" του αεροσκάφους, διαβεβαιώνοντας ότι "η ασφάλεια των επιβατών είναι η πρώτη προτεραιότητα στις πτήσεις της".
Παράλληλα το πρωί της Τετάρτης στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού, νεαροί γάλλοι που έλκουν την καταγωγή τους από τα νησιά Κομόρος εμπόδισαν την επιβίβαση σε πτήση της Yemenia με προορισμό τη Σαναά και ενδιάμεσο σταθμό τη Μασαλία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις "άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες η εταιρεία τούς αναγκάζει να πετούν, από τη στιγμή που βγουν από την Ευρώπη".
Η Yemenia έχει τεθεί υπό επιτήρηση από την ΕΕ, καθώς η Κομισιόν είχε διαπιστώσει τον Ιούλιο του 2008 "ελλείψεις" σε ορισμένους κανονισμούς ασφαλείας. Πάντως, τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία δεν έχει εμπλακεί σε σημαντικά περιστατικά, παρά το γεγονός ότι είναι ο εθνικός αερομεταφορέας ενός από τα φτωχότερα κράτη του πλανήτη.
Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζώντες
Επαναλαμβάνονται την Τετάρτη οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από το αεροσκάφος με τη βοήθεια γαλλικών συνεργείων διάσωσης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού.
"Χθες βράδυ έγιναν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για να επαναληφθούν σήμερα πολύ πρωί οι έρευνες. Δεν είναι πιθανό, αλλά ελπίζουμε πάντα ότι θα βρεθούν επιζώντες", δήλωσε η Ραμουλάτι Μπελ Αλι.
"Εικοσιδύο άνθρωποι του γαλλικού Ερυθρού Σταυρού έφτασαν για να μας βοηθήσουν", πρόσθεσε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών