Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Αντιδρά η Αριστερά στη γνωμοδότηση Σανιδά για το απόρρητο σε Διαδίκτυο και κινητά.


Με επίθεση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά αντέδρασαν τα κόμματα της Αριστεράς ΚΚΕ και ΣΥΝ στη γνωμοδότηση για τα διαδικτυκά ιστολόγια και τις κλήσεις στα κινητά. Για «φακέλωμα των επικοινωνιών στο Διαδίκτυο» κάνει λόγο το ΚΚΕ, για «αποψίλωση θεσμικών κεκτημένων του δημοκρατικού κράτους δικαίου» ο ΣΥΝ.

«Για μια ακόμη φορά ο εισαγγελέας Γ. Σανιδάς λειτουργεί ως υποχείριο των προϊσταμένων των κυβερνητικών και θεματοφύλακας των επιλογών του κεφαλαίου» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.
»Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτή η ενέργεια ακολουθεί το νόμο για την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών τηλεφώνων. Έτσι διαμορφώνουν τους όρους ώστε να υλοποιηθεί η απαράδεκτη και τρομοκρατική κατεύθυνση της ΕΕ, με τη σύμφωνη γνώμη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που επιβάλει την καταγραφή όλων των επικοινωνιών και την αποθήκευση των δεδομένων για τουλάχιστον ένα χρόνο».
Σε ανάλογο ύφος και η ανακοίνωση του ΣΥΝ: «Είναι ιδιαίτερα θλιβερό το γεγονός ότι κυριολεκτικά έως το τελευταίο 24ωρο της καριέρας του ο Εισαγγελέας κ. Σανιδάς, διεκδικώντας επάξια μια περίοπτη θέση στον κατάλογο των πιο συντηρητικών και αντιδραστικών λειτουργών της Θέμιδας στα εισαγγελικά χρονικά, 'αγωνίζεται' με πάθος, από το δικό του μετερίζι, να 'συνεργήσει' στην αποψίλωση θεσμικών κεκτημένων του δημοκρατικού κράτους δικαίου».
Με τη γνωμοδότησή του, ο κ. Σανιδάς «δίνει πράσινο φως στους πιο νοσηρούς εγκεφάλους χάραξης κατασταλτικής πολιτικής στην Ελλάδα προκειμένου να οικοδομήσουν ένα εφιαλτικών διαστάσεων πλέγμα μαζικών παρακολουθήσεων που θα το ζήλευαν και ολοκληρωτικά καθεστώτα».
»Παρακάμπτοντας πλέον επισήμως την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, οι αριθμοί τηλεφώνων, τα ονοματεπώνυμα και τα στοιχεία συνδρομητών, ο χρόνος και ο τόπος κλήσης καθώς και η διάρκεια μιας συνδιάλεξης θα είναι προσβάσιμα στις αρχές με απλό αίτημά τους στους παροχείς των υπηρεσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών