Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Δικάζουν δασκάλα επειδή βοηθούσε -εξωσχολικά- τα παιδάκια!


Αναδημοσιεύουμε από το http://marianaonice.blogspot.com/


Η Στέλλα Πρωτονοτάριου, υπήρξε διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Γκράβας και αφιέρωσε όσο χρόνο ψυχή και διάθεση διέθετε για να προσφέρει στα παιδιά και τους γονείς των χαμένων πατρίδων που φοιτούσαν στο σχολείο της, μικρά και μεγαλύτερα 15λεπτα αέρα ήλιου και ανάσας. Πρώτα η ίδια και οι συναδέλφοι της μάθαν τη γλώσσα των μαθητών και των γονιών, και μετά προσπάθησαν να μάθουν στα παιδιά τη μητρική τους γλώσσα και τα ελληνικά. Παράλληλα τους έδωσε ευκαιρίες για ανάπτυξη δεξιοτήτων και δημιουργικότητας, μέσα από παραστάσεις και κάθε φύσης δραστηριότητες. Εννοείται χωρίς καμιά χρηματική αποζημίωση. Το αποτέλεσμα ήταν μείωση των βίαιων επεισοδίων στο σχολείο, αίσθημα αυτοεκτίμησης των παιδιών, συμμετοχή των γονιών τους στη σχολική κοινότητα, μετάθεση της κ.Πρωτονοταρίου σε άλλο σχολείο και δίκη με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσε παράνομα το χώρο του σχολείου τα απογεύματα για παράδοση μαθημάτων αλβανικών και άλλων γλωσσών.

Ακούσαμε τον Υφυπουργό Παιδείας να προσπαθεί να μας πει ότι ναι μεν το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της δασκάλας είναι καλό, όμως είναι παράνομο, γιατί έγινε χωρίς την έγκριση του Υπουργείου, έξω από τα δικά του προγράμματα και υποβαθμίζει το έργο των άλλων εκπαιδευτικών που δεν προβαίνουν σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, μειώνοντάς τους!Δηλαδή αντί να προσπαθήσουν οι μέτριοι και κακοί κρατικοί λειτουργοί να μιμηθούν τους καλούς και τους άριστους, για τις αξιέπαινες δραστηριότητές τους, προσπαθούν να κάνουν τους τελευταίους σαν τα μούτρα τους!!Αυτό μας λέτε κύριε Υπουργέ??Και αλήθεια το καλό και ηθικό μπορεί να είναι και παράνομο??Παράνομη η δασκάλα που έκανε μαθήματα δωρεάν τα απογεύματα σε γονείς και μαθητές για να τους δώσει την ευκαιρία της ισονομίας και ισοπολιτείας σ' αυτή τη Χώρα που έχει καταπατήσει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης!Δεν είναι όμως παράνομο το Κράτος που επιτρέπει να διδάσκονται οι μαθητές μας σε κτίρια ακατάλληλα και επικίνδυνα από κάθε άποψη, σε συνθήκες τριτοκοσμικές με κίνδυνο της υγείας των παιδιών μας αλλά και με ελλιπές διδακτικό προσωπικό??Την παρανομία του Κράτους και του εν λόγω Υφυπουργού που τολμά να μιλήσει για παράνομη πράξη της δασκάλας, χωρίς να αρνείται όμως το καλό αποτέλεσμα, ποιός Εισαγγελέας θα τιμωρήσει??Ακούει κανείς??Το καλό κύριοι δεν μπορεί ποτέ να είναι παράνομο!!!Μάθετε επιτέλους να σκέπτεστε λογικά και ανθρώπινα και όχι διαστρεβλωμένα λέγοντας: "Το νόμιμο είναι και ηθικό"!Το ανάποδο ισχύει!! Το ηθικό είναι και νόμιμο!Πρώτοι κανόνες της ανθρώπινης κοινωνίας ήταν η ηθική και η συνείδηση, και μετά έγιναν οι νόμοι!!!!Οι νόμοι που εσείς καταφέρατε να γίνουν ..."παράνομοι" ψηφίζοντας για την πάρτη σας ό,τι σας βολεύει με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο παράλογο:"το νόμιμο να μην είναι πλέον και ηθικό"!!!!Διανοηθήκατε ποτέ σας, πώς νοιώθει ένα παιδί - μαθητής ή μαθήτρια, οικονομικών μεταναστών στη ρημαδιασμένη αυτή Χώρα μας, κοντά σε μία τέτοια δασκάλα, και τι πόνο προξενείτε στην ψυχούλα του, όταν του την παίρνετε??Αν όχι κάντε τον κόπο να πατήσετε το παραπάνω λινκ.Ίσως σκεφτείτε πιο ανθρώπινα κύριε υπουργέ... αν και αμφιβάλλω...


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το καθήκον της κάθε Πρωτονοτάριου ήταν να μαθαίνε ΕΛΛΗΝΙΚΑ στους έλληνες μαθητές της, όχι να φέρνει βιβλία μέσω αλβανικής πρεσβείας.

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών