Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Καταγγελία Δικηγορικών Συλλόγων...


Στο άρθρο 20 παρ. 2 του Σχεδίου Νόμου «Μεταρρυθμίσεις στην οργάνωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, στη θεραπευτική μεταχείριση χρηστών ναρκωτικών ουσιών και άλλες διατάξεις» προβλέπεται ότι επιτρέπεται να επισκέπτονται τα καταστήματα κράτησης η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για το Σωφρονιστικό Σύστημα και ο Συνήγορος του Πολίτη. Ρύθμιση σωστή.
Δεν μπορούμε όμως να μην εκφράσουμε την πικρία μας και την αγανάκτησή μας για την επιχειρούμενη περιφρόνηση των Δικηγορικών Συλλόγων καθώς και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που συνιστά σοβαρό θεσμικό ατόπημα.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. επανειλημμένως έθεσε το θέμα της επίσκεψης στα Καταστήματα Κράτησης εκπροσώπων των οικείων Δικηγορικών Συλλόγων στον σημερινό Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια και ο οποίος συμφώνησε, όπως είχε θέσει το θέμα αυτό παγίως και στους προηγούμενους Υπουργούς Δικαιοσύνης.
Ομοίως ο εκπρόσωπος μας και επιστημονικός Σύμβουλος της Διακομματικής Επιτροπής για το Σωφρονιστικό Δ. Φίλης, είχε θέσει το θέμα αυτό στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή χωρίς να υπάρξει αντίρρηση καθώς και κατά την ακρόαση του σημερινού Υπουργού Δικαιοσύνης στην Επιτροπή αυτή. Ομοίως είχε τεθεί το θέμα από εκπροσώπους μας το Νοέμβριο 2008 κατά την συνεδρίαση του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών, ο Πρόεδρος του οποίου είχε αντιμετωπίσει θετικά το αίτημα.
Ζητούμε για αποκατάσταση του δικαίου, του κύρους των Δικηγορικών Συλλόγων αλλά και της καλύτερης λειτουργίας των καταστημάτων κράτησης και υποβοήθησης του σκοπού έκτισης της ποινής για την ομαλή κοινωνική ένταξη των κρατουμένων, να προβλεφθεί στο νομοσχέδιο η επίσκεψη εκπροσώπων για μεν τα καταστήματα κράτησης στην περιοχή Αττικής των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς, για δε τις λοιπές περιοχές της χώρας εκπροσώπων των οικείων Δικηγορικών Συλλόγων.
Διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις για τον παραγκωνισμό των δικηγορικών συλλόγων που κάθε άλλο παρά συντελεί στην βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

News24

Καθημερινη
Ενημέρωση

Το PressOnIce επιλέγει για τις φωτογραφίες το:

Δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών